Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De MMA-wereld staat voor een innovatie in de sport. Althans in Brazilië krijgen de scheidsrechters de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van instant replay camera beelden. Afgelopen maandag bracht de Braziliaanse MMA Athletic Commission (CABMMA) naar buiten dat ze het goed keuren.

Volgens de Braziliaanse Commissie krijgt de scheidsrechter aan het einde van het gevecht de kans om instant replay beelden aan te vragen bij onzekerheid. Hierdoor heeft de scheidsrechter de mogelijkheid om nogmaals te kijken of er een overtreding is gemaakt in het gevecht. Hierna kan hij beoordelen of het gevecht een no-contest, naar een technische beslissing moet gaan of dat er een atleet gediskwalificeerd moet worden. Het CABMMA gaf aan dat de scheidsrechter het gevecht niet kan herstarten nadat hij de beelden heeft gezien. Dus de keuze is uitsluitend voor na het gevecht bij twijfels.

Erick Silva is een voorbeeld die een instant replay goed kon gebruiken tijdens zijn gevecht op UFC 142 tegen Carlo Prater. Silva rekende snel af met Prater maar desbetreffende scheidsrechter Mario Yamasaki diskwalificeerde de Braziliaan omdat hij vond dat Silva gebruik maakte van illegalen stoten tegen het achterhoofd. In de replay was te zien dat Yamasaki fout zat, maar Silva werd alsnog gediskwalificeerd.

Het is nog niet duidelijk of de UFC ook gebruik gaat maken van deze optie. Doorgaans worden de regels gehanteerd van de commissie in het land waar het evenement gehouden wordt. In dat opzicht zullen we deze nieuwe functie ook in de octagon kunnen zien.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC geeft Daniel Cormier zijn titel terug

De UFC heeft Daniel Cormier weer benoemd tot UFC lichtzwaargewicht kampioen.

Kamaru Usman

Kamaru Usman: “Ik word niet blij als RDA me gaat ontwijken.”

Kamaru Usman won al zes maal op een rij en zou als volgende tegenstander ...

Siver vs Penn

UFC Oklahoma heeft er twee gevechten bij: Siver vs Penn, Boetsch vs Hendricks

De UFC kondigde vandaag aan dat de organisatie een Fight Night in Oklahoma City ...

Luke Rockhold

Verbale oorlog tussen Dana White en Luke Rockhold

Dana White heeft opnieuw te maken met een ontevreden vechter. Na Al Iaquinta en ...