Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Marloes ‘Rumina’ Coenen wordt gezien als één van de beste vrouwelijke MMA atleten in de wereld, en ze heeft in de afgelopen 16 jaar tegen veel sterke vrouwen gevochten. De voormalige Strikeforce kampioen sprak zich uit over hoe de UFC Cris Cyborg behandelt. Ze vindt het een schande dat de UFC geen nieuwe divisie opent voor de Braziliaan.Coenen vocht tweemaal met Cyborg, en is nog steeds de enige vechter die het vier rondes vol wist te houden tegen de dominante Braziliaan. Ze sprak haar mening uit tegen MMA Mania.

”Ik vind het een grote schande dat de UFC geen nieuwe 145 pond divisie opent voor Cyborg. Ze heeft al bewezen dat ze veel fans aantrekt die uitkijken naar haar partijen, maar dan komen ze alleen met een catchweight gevecht op 140 pond.

Kom op zeg. Neem ons vrouwen eens serieus in deze sport en open een nieuwe divisie. Kijk bijvoorbeeld naar Bellator. Zij hebben wel een 145 divisie dus hoef ik niet te cutten naar 135 pond, maar kan ik gewoon op mijn eigen gewicht vechten.”

Coenen deelde ook een verhaal van haar partij tegen Cyborg in 2013 op Invicta FC 6.

”140 pond is al een hel voor haar. De laatste keer dat ik tegen haar vocht op 145 pond zag iemand haar in elkaar storten tijdens haar weight cut. Haar trainer moest haar vasthouden zodat ze alsnog kon door bewegen. Dus toen ik hoorde dat ze op 140 pond ging vechten was ik bezorgd om haar gezondheid. Godzijdank is er niks gebeurd. De UFC moet daar beter mee omgaan.

Persoonlijk snap ik niet waarom de UFC haar niet laat vechten op haar eigen gewicht. Ze denken wel dat ze groot genoeg is om als main event te fungeren gezien haar partij in september. Dus waarom moet ze dan nog 5 pond extra verliezen om in de UFC te vechten. Omdat er niet genoeg vrouwen zijn op 145 pond? Nou op 140 pond ook niet want dat waren niet eens super fights. Als ze investeren in haar om een nieuwe divisie op te bouwen net zoals bij Ronda, dan worden de andere atleten ook beter.

Cyborg is één van de, en misschien wel dé beste vrouwelijke MMA-atleet in de wereld. Dus misschien moeten ze haar zo ook maar eens behandelen.”

Marloes Coenen zal volgende week weer de ring instappen tijdens Bellator 163 tegen de Braziliaan Talita Nogueira.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Stephen Thompson

Stephen Thompson: “Ik ga alles in de octagon achterlaten”

Stephen Thompson lijkt er helemaal klaar voor. Op UFC 209 zal hij opnieuw tegen ...

Who's Next ?!? UFC Fight Night 87: Overeem vs. Arlovski

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

UFC on FOX 26 Lawler vs. Dos Anjos Recap

De voormalig UFC-kampioenen Robbie Lawler en Rafael Dos Anjos verzorgde samen het main event ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Tecia Torres en Michelle Waterson treffen elkaar op UFC 218 en Vitor Belfort heeft ...