• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het inmiddels bekende waterflesjes incident tijdens de persconferentie van UFC 202 is voor McGregor nu afgehandeld. Nadat McGregor later aanschoof, besloot Nate Diaz tussentijds te vertrekken. Eenmaal lopend door de zaal begon hij de Ier verbaal aan te vallen samen met zijn entourage. McGregor kennende liet hij zich niet uitschelden, en er ontstond een flinke woordenwisseling. Vanuit Diaz’s entourage werd er met flesjes gegooid, waarna ‘The Notorious’ ook met flesjes begon te gooien. Uiteindelijk besloot Dana White om de persconferentie af te blazen. 


De Nevada Athletic Commission (NAC) besloot maandag unaniem dat McGregor 5% boete van zijn $3.000.000 opbrengst van UFC 202 moet betalen. Hiermee komt zijn totale boete neer op $150.000, en de helft van dit bedrag gaat naar een anti-pesterij campagne van NAC die geleidt zal worden door McGregor. Daarnaast moet hij ook 50 uur maatschappelijk werk afleggen.

McGregor’s advocaat gaf maandag aan dat de schuld lag bij Diaz en zijn entourage, omdat zij begonnen met het gooien van flessen. ‘The Notorious’ was zelf niet fysiek aanwezig, want de Ier is zich aan het voorbereiden op UFC 205 in Ierland. Via de telefoon bood hij zijn excuses aan voor de situatie, en was hij bereidt alles te accepteren wat de NAC uiteindelijk ook zou beslissen.

”Ik wil mijn excuses aanbieden voor het incident. Het was een vrij ongewone situatie zoals ik het zag. Ik heb verkeerd gereageerd, en ik kan nu alleen nog maar zeggen dat het mij spijt en dat ik hiervan geleerd heb. In dit gevecht stond alles op het spel voor mij. De inzet was nog nooit zo hoog geweest voor een gevecht. Hiervoor had ik een andere manier van denken nodig. Dus het enige wat ik nu kan doen is, hiervan te leren en zorgen dat ik voortaan anders reageer in zo’n situatie. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, bied mijn excuses aan en zorg dat het niet meer zal gebeuren in de toekomst. Meer kan ik niet doen.”

NAC-commissieleden Pat Lundvall en Michon Martin wilde de Ier in eerste instantie een boete van $300.000 geven. Wat neerkomt op 10% van zijn UFC 202 opbrengst. Lundvall beredeneerde het dat McGregor de veiligheid van de mensen in de zaal in gevaar bracht met het gooien van de zware Monster Energy blikken. Uiteindelijk werd de eigenlijke 25 uur maatschappelijke uren verdubbeld naar 50 uren, en gaat de helft van zijn boete naar een anti-pesterij campagne waar McGregor ook aanwezig moet zijn.

Zoals altijd aarzelt ‘The Notorious’ niet om het laatste woord te pakken.


Nate Diaz stond ook ingepland op maandag, maar deze hoorzitting is verplaats naar een andere datum.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jacare Souza

Jacare Souza legt uit waarom hij het gevecht met Robert Whittaker aannam

Jacare Souza maakt zich gereed om dit weekend tegen Robert Whittaker te vechten. Het ...

Pay-outs van UFC 202!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Er is aan de atleten ...

Tyron Woodley en Michael Bisping sluiten akkoord over superfight op 180 pond

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen weekend liet Amanda Nunes ...

Aldo wil lightweight gevecht met ‘p*ssy’ McGregor na FW titelverdediging

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose ‘Junior’ Aldo mag zich ...