Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC-Vice President of Public Relations, Athlete Marketing and Development Dave Sholler zal de organisatie verlaten. Hij zal aan de slag gaan bij NBA’s Philadelphia 76ers, waar hij al jarenlang supporter van is. Zijn laatste werkzaamheden zal Sholler op UFC 205 uitvoeren.

Dana White bracht het nieuws woensdagavond naar buiten tijdens TUF Talk op Fox Sports 1.
De UFC-President vind het jammer om sleutelpersonen als Sholler en matchmaker Joe Silva te zien gaan.

”Dave Sholler heeft zojuist aangekondigd dat hij zal vertrekken. Weer een persoon die ik respecteer, waar ik van houd, en waar ik graag mee samengewerkt hebt. Dus het zal anders zijn dadelijk, maar we zijn goed bezig.”, aldus White.

White ging in op de Twitter berichten van Sholler waarin hij zijn vertrek wereldkundig maakte.


In een interview met MMAjunkie bracht Sholler zijn verhaal naar buiten. Bij de Philadelphia 76ers zal hij de communicatie van zowel het basketbal als de zakelijke kant op zich nemen.

”Dit is een enorme mogelijkheid voor mij persoonlijk en professioneel. Het geeft mij de kans om terug naar huis te gaan, om te werken voor een organisatie die ik van kleins af aan aangemoedigd hebt, een organisatie waar ik veel passie voor heb en een organisatie waarvan ik geloof dat het nog veel historische momenten kan bewerkstelligen de komende jaren.”

Sholler stapte in 2009 Zuffa binnen waar hij als Public Relations ging werken voor de WEC. Toen de WEC overgenomen werd door de UFC mocht Sholler aanblijven. Zijn bekendheid steeg doordat hij meerdere UFC persconferenties leidde. Zijn meest bekende moment was tijdens UFC 178 Jon Jones vs Daniel Cormier persconferentie. De twee Light-Heavyweight atleten kregen het met elkaar aan de stok waarna een worsteling plaatsvond. Sholler probeerde de mannen te scheiden, maar de veel kleinere Sholler kon niks tegen de kracht van de atleten inbrengen. Uiteindelijk viel Sholler naar achter waardoor de UFC persconferentiebanner omviel.

Sholler heeft nog steeds veel passie voor de UFC, maar hij vond het te verleidelijk om met zijn vrouw en dochters weer terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen.

”Familie is het belangrijkste wat er is in de wereld, en ik voel me heel gelukkig dat ik mijn dochters in de East Coast omringt door familie kan laten opgroeien. Mijn tijd in de UFC is zeker een droom die is uitgekomen. Van het promoten met Donald Cerrone voor WEC naar atleten als Conor McGregor en Ronda Rousey die de sport naar een nieuw niveau getild hebben. Het was een geweldige tijd, maar na zo’n geweldige tijd is het nu tijd om naar huis te gaan.”

Nadat WMG-IMG de UFC overnam zijn er wat veranderingen ingezet onder het personeel. Sholler geeft aan dat dit niks te maken heeft met zijn keuze om weg te gaan.

”Ik geloof nog steeds in de UFC, en waar de sport heen zal gaan in de komende 10 jaar. Dana White en Lorenzo Ferttita zijn één van de meest invloedrijkste personen die ik ooit heb ontmoet. Ze gaven een South Jersey jongen een kans om zich te bewijzen. Kortom, de atleten waarmee ik gewerkt heb tijdens de WEC en UFC zullen voor altijd mijn vrienden zijn. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik tussen al die atleten heb mogen werken.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gokhan Saki: “Hopelijk kan ik in maart weer vechten.”

Gokhan Saki kan over drie weken weer beginnen met trainen en hoopt rond maart/april ...

Santiago Ponzinibbio

Santiago Ponzinibbio: “Mike Perry leeft in een fantasie wereld.”

Santiago Ponzinibbio is niet erg te spreken over aankomende tegenstander Mike Perry.

UFC on FOX 26 Lawler vs. Dos Anjos Recap

De voormalig UFC-kampioenen Robbie Lawler en Rafael Dos Anjos verzorgde samen het main event ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...