Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Portland staat vanavond op het programma in het Moda Center. Zoals gebruikelijk wordt één dag voor de partij het officiële weegmoment op de agenda gezet. Ditmaal waren er maar liefst drie atleten die hun gewicht niet gehaald hebben. Eén van de drie Brazilianen is John ‘Hands of Stone’ Lineker die geboekt is om te vechten tegen John ‘The Magician’ Dodson als main-event.


Lineker voegt zich op een negatieve manier samen in een rijtje bij Anthony ‘Rumble’ Johnson. De Braziliaan en Johnson zijn de enige atleten in de UFC die in twee divisies hun gewicht niet gehaald hebben. Tijdens de officiële weigh-ins gaf de weegschaal 136.5 pond aan, waar 135 is toegestaan. Je krijgt één pond speling van de UFC wat erop neerkomt dat Lineke 0,5 pond te zwaar is. ‘Hands of Stone’ is geen onbekende voor de UFC wat betreft het niet halen van zijn gewicht. Dit is al de vijfde keer dat de Braziliaan niet het juiste gewicht weet te behalen in de UFC. Er zal 20% van zijn verdiensten ingetrokken worden als boete. Lineker gaf deze week nog aan dat hij een waardigere titel kandidaat is dan Cody Garbrandt.

Naast Lineker wisten de Brazilianen Alex Oliveira en Hacran Dias ook niet hun gewicht te halen. Dias staat gepland om te vechten in de prelims tegen Andre Fili. De twee atleten strijden in de Featherweight divisie. Dias woog 148.5 pond en weegt hierdoor 2,5 pond te zwaar. Alex Oliveira neemt het in de co main-event op tegen voormalig Bellator Lightweight kampioen Will Brooks. Oliveira woog maar liefst 5,5 pond te zwaar tijdens de weigh-ins. Brooks toonde zijn onvrede in een Twitter video.

”Ik zit nu in de sauna, en hoor zojuist dat Oliveira zijn gewicht niet heeft gehaald op 5 pond, 5,5 pond. Kom op man! Dat is onprofessioneel. Ik neem dit serieus bro. Ik ben hier niet om mijn werk niet te doen. Mijn vrouw en dochter kunnen het niet veroorloven dat ik mijn gewicht niet haal. We kunnen het niet veroorloven dat ze 10 of 20 procent van mijn verdiensten intrekken. Dit is een beroep. Dit is je baan. Wees professioneel, en zorg dat je je gewicht haalt. Dit is mijn probleem met jongens zoals dat. Dudes snappen niet dat het naast entertainment ook je beroep is om je gewicht te halen. Dit is een serieuze zaak. Ik heb veel opgegeven om hier te zijn. Ik zit nu in de sauna, en hij is gewoon 5,5 pond te zwaar.”

De Braziliaanse ‘Cowboy’ Oliveira krijgt nu geen toestemming om in de tijd tot zijn gevecht 20 pond aan te komen als compensatie. Dit zijn de regels die de commissie heeft opgesteld voor dergelijke situaties. Brooks woog 156 pond en had het volgende te zeggen toen hij op de weegschaal stond.

”Dit is professionalisme. Zie je dit… kijk wat ik doe als ik op de weegschaal sta. Zeg maar tegen iedereen wat daar staat. …‘156’… Daar heb je f*cking gelijk in bro. Dit is wat je hoort te doen. Professionalisme.”


De volledige line-up, uitzendtijden en zenders:

Early Prelims (1:15 u op UFC Fight Pass)
– Kelly Faszholz vs. Ketlen Vieira
– Cody East vs. Curtis Blaydes
– Jonathan Wilson vs. Ion Cutelaba
– Nate Marquardt vs. Tamdan McCrory

Prelims (3:00 u op UFC Fight Pass)
– Keita Nakamura vs. Elizeu Zaleski dos Santos
– Shamil Abdurakhimov vs. Walt Harris
– Hacran Dias vs. Andre Fili
– Luis Henrique da Silva vs. Joachim Christensen

Main Card (5:00 u op FOX Sports 2)

– Louis Smolka vs. Brandon Moreno
– Joshua Burkman vs. Zak Ottow
– Will Brooks vs. Alex Oliveira
– John Lineker vs. John Dodson

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nieuw middengewicht trucje in de maak?

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen op UFC 216 vechten om de interim lichtgewicht ...

Jedrzejczyk staat niet open voor directe rematch met Kowalkiewicz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel Joanna Jedrzejczyk een dominante ...

USADA plande bijzondere deal met CroCop

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Steeds meer vechters in de UFC ...

Darren Till: “Aan het eind van het jaar ben ik de kampioen.”

Darren Till werd benoemd tot UFC doorbraak vechter van het jaar en “The Gorilla” ...