Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Eén van de beste atleten van de UFC-geschiedenis Georges ‘Rush’ Saint-Pierre geeft aan niet meer onder contract bij de UFC te staan. De Canadees kwam de laatste tijd steeds vaker in het nieuws dat hij weer wilde vechten, en dat dit wellicht op UFC 206 ging gebeuren. Dana White sprak deze geruchten tegen, en voegde daar aan toe dat hij dacht dat ‘Rush’ helemaal niet meer wil vechten. St-Pierre vertelde maandag avond zijn verhaal tegen Ariel Helwani bij The MMA Hour van MMA Fighting.

De voormalige UFC-kampioen gaf maandagavond aan in The MMA Hour dat hij niet meer onder contract staat van de UFC.

”Je hebt het goed gehoord. Ik ben een free agent.”

St-Pierre laat weten dat zijn advocaat James Quinn het contract beëindigt heeft nadat de UFC niet voor de deadline met een nieuw gevecht aankwam. GSP staat nog vanaf 2011 onder contract en de beste partijen waren aan het onderhandelen voor een nieuw contract. WMG-IMG trok echter het aanbod in nadat het de UFC overnam.

”Het was een shock voor mij, want we zaten ver in de onderhandelingen. Het was bijna rond. Ik werd heel boos toen ze het ons vertelde.”

St-Pierre geeft aan dat hij nu vrij is om met een andere MMA-organisatie in zee te gaan, maar hij weet nog niet wat hij gaat doen. Voor nu wil de Canadees uit de schijnwerpers stappen omdat hij er emotioneel doorheen zit na maandenlang onderhandelen met UFC.

”De reden dat ik weer wil vechten is omdat ik denk dat ik nu op mijn aller best ben. Ik ben er van overtuigd dat ik nu van de kampioenen kan winnen. Zo zelfverzekerd ben ik. Nu ben ik gelukkig een vrije mens. Nu ik weet dat ik vrij ben kan ik doen wat ik wil. Ik heb meerdere opties, en zit niet vast aan een contract. Ik ben een free agent.”

GSP vertelde dat de UFC het een te groot financieel risico vond om hem weer te introduceren aan de fans. St-Pierre denkt dat hij het Air Canada Centre binnen enkele minuten helemaal vol kon krijgen.

”Het zou een win-win situatie zijn geweest. De grootste verliesaars nu zijn de fans. Ik verlies hiermee, en de UFC verliest hiermee. Toen we een paar weken geleden spraken was ik helemaal opgetogen. Nu ben ik dat niet meer. Ik betreed nu het onbekende water, onbekend terrein en weet niet wat me te wachten staat.”

Houd onze pagina in de gaten voor meer informatie over Georges St-Pierre, en zijn volgende stap in zijn carrière.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Francis Ngannou is op zoek naar een titelgevecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic ...

Moet Aldo mogelijk nog langer wachten op McGregor?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het is geen geheim dat José ...

Rafael dos Anjos stapt over naar welterweight divisie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voormalig UFC lightweight kampioen Rafael ...

Schorsing Kelvin Gastelum alleen van kracht in New York

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Kelvin Gastelum heeft voor de ...