Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dan ‘Hendo’ Henderson heeft veel bereikt in zijn MMA-carrière, en heeft in maar liefst drie divisies gevochten namelijk de Middleweight, Light-Heavyweight en Heavyweight. Een officiële UFC-titel ontbreekt echter nog op zijn cv. Zaterdag kan de Amerikaan deze wens afchecken als hij Michael ‘The Count’ Bisping weet te verslaan op UFC 204 in Manchester. Doordat zaterdag hoogstwaarschijnlijk zijn laatste gevecht is, krijgt hij vaak de vraag wie hij nog graag op zijn cv had willen schrijven. Voor hem was dat Jon ‘Bones’ Jones.


‘Hendo’ en ‘Bones’ stonden gepland om tegen elkaar te vechten op UFC 151 in 2012 voor de Light-Heavyweight titel die Jones in zijn bezit had. Wat de ultieme test had moeten worden voor Henderson werd één van de diepste punten uit zijn carrière. Hij scheurde zijn binnenste knieband af tijdens zijn trainingskamp. Door de blessure werd UFC 151 volledig uit de agenda gehaald, doordat Jones niet last minute wilde vechten tegen Chael Sonnen.

”Ik was aan het trainen om tegen Jones te vechten, en ik was er klaar voor. Helaas raakte ik geblesseerd en kreeg ik niet de kans om mezelf te testen tegen hem. Dat had voor mij een leuk moment kunnen worden.”

Voor Henderson betekende zijn blessure het begin van de slechtste periode uit zijn MMA-carrière. Na zijn terugkeer verloor ‘Hendo’ vijf van zijn daarop volgende zes gevechten. Lyoto Machida, Rashad Evans, Vitor Belfort, Daniel Cormier en Gegard Mousasi bleken allemaal te sterk. Alleen Mauricio Rua wist de Amerikaan te verslaan. Ook de carrière van de dominante Jones ging door toe doen van eigen stommiteiten naar beneden, en kwam zelf op het punt dat de kampioen zijn titel moest inleveren.

”Nadat onze partij werd gecanceld ging het voor Jones alleen maar beter en domineerde hij de divisie. Helaas heeft hij meer dingen verpest dan dat hij bereikt heeft in de UFC. Hij is nog steeds één van de beste pound for pound jongens die er zijn.”

Henderson wist uiteindelijk uit zijn dal te klimmen na overwinningen over Tim Boetsch en Hector Lombard. De knock out van Bisping op Rockhold en de oude rivaliteit tussen de voormalige Ultimate Fighter collega’s brachten ‘Hendo’ zijn derde titel kans. In 2007 verloor hij een titel gevecht met Quinton Jackson voor de UFC Light-Heavyweight, en in 2008 was Anderson Silva te sterk voor de UFC Middleweight titel.

Tijdens een media Q&A werd Henderson gevraagd of hij nog interesse had in Jon Jones mocht hij winnen van Bisping.

”Nee nee. Nee, door de jaren heen is het moeilijker geworden om mijn lichaam gevecht klaar te krijgen. Daarom ben ik ook terug gegaan naar de Middleweight divisie. Het is lastig om tegen zwaardere tegenstanders te vechten, en om de dikke kont van Daniel Cormier op je te hebben had ook niet geholpen.”

Op UFC 173 stonden Henderson en de huidige UFC Light-Heavyweight kampioen Cormier tegenover elkaar in de octagon. Het krachtsverschil werd erg duidelijk toen ‘DC’ ‘Hendo’ door de octagon gooide alsof het een pop was.

”Voor dat gevecht was ik al aan het twijfelen om terug te zakken naar de Middleweight, maar toen Cormier eenmaal op mij lag was het voor mij wel duidelijk.”

De volledige UFC 204 line-up

UFC Fight Pass Early Prelims
– Misad Bektic vs Jeremy Kennedy
– Lukasz Sajewski vs Marc Diakiese
– Leandro Santos vs Adriano Martins
– Danny Roberts vs Mike Perry

UFC Fight Pass Prelims
– Leon Edwards vs Albert Tumenov #14
– Davey Grant vs Damian Stasiak
– Ian Entwistle vs Rob Font
– Brad Pickett vs Iuri Alcantara

UFC PPV Maincard
– Stefan Struve #12 vs Daniel Omielanczuk #14
– Ovince Saint-Preux #5 vs Jimi Manuwa #8
– Vitor Belfort #5 vs Gegard Mousasi #9
– Michael Bisping (C) vs Dan Henderson #13

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who's Next ?!? UFC Fight Night: Garbrandt vs. Almeida

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Brock Lesnar’s zaak 23 augustus bij NSAC maar Jones staat niet op de agenda.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel Lesnar zijn laatste gevecht ...

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov beschimpt McGregor: “Ik geef geen ruk om hem.”

Het is niet vreemd dat Khabib Nurmagomedov het nieuws op dit moment domineert. Het ...

Jose Aldo gaat opnieuw achter McGregor aan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Craziest Sport Fights  Conor ...