Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Afgelopen nacht stond UFC Portland op het programma. UFC Fight Night 96: Lineker vs Dodson werd in eerste instantie overschaduwd doordat drie vechters waaronder main-event deelnemer John Lineker hun gewicht niet wisten te halen. De twee knock out specialisten wisten er een spannende partij van te maken, en werd uiteindelijk gewonnen door Lineker via split decision.‘Hands of Stone’ denkt niet dat dit effect zal hebben voor zijn kans om met Dominick Cruz te vechten voor de titel. Voor Lineker was dit al de vijfde keer dat hij hierdoor negatief het nieuws wist te behalen. Hij is nu zelfs samen met Anthony Johnson de enige UFC-atleten die in twee divisies hun gewicht niet wisten te behalen. In de Flyweight divisie zat Lineker dicht tegen een titel gevecht aan, maar door dat hij meerdere malen zijn gewicht niet haalde, werd hij gedwongen om naar de Bantamweight divisie te gaan. Ondanks het niet halen van zijn gewicht, weet Lineker zijn zesde opeenvolgende wedstrijd te winnen. De Braziliaan claimde wel op gewicht te zitten, en gaf de weegschaal de schuld.

”Ik zat al op gewicht, en wilde niet nog meer gewicht verliezen. Ik gebruikte de weegschaal in mijn hotelkamer, maar de officiële weegschaal was anders. Daarna had ik geen tijd meer om de 0,5 pond eraf te krijgen. Ik denk niet dat het invloed zal hebben op mijn titelgevecht. Het was slechts een inschattingsfout van mijn kant. Het lag aan de weegschaal, want ik was gewoon op gewicht. Het zal niet meer gebeuren. Dus ik verwacht niet dat dit een probleem wordt.” 

Buiten zijn weegschaal incident is het nog maar de vraag of Lineker zijn gevecht met Cruz krijgt. In de media werd er veel gesproken dat Dodson de winnaar had moeten zijn in het Moda Center. ‘Hands of Stone’ is het hier niet mee eens.

”Je kijkt naar de stoten die geland zijn, en ik geloof dat ik de hardste stoten heb uitgedeeld dus daarom heb ik gewonnen. Ik probeerde hem uit te lokken om te vechten omdat hij steeds weg liep van mij. Hierdoor heb ik vijf rondes achter hem aan moeten lopen. Ik kom hier om te vechten. Ik kom hier om ronde na ronde te vechten, en daarom heb ik gewonnen.”

Wellicht had hij meer voet om op te staan als hij zijn gewicht had gehaald, maar Lineker geeft aan naast Cruz geen interesse heeft in een ander gevecht. Andere UFC-Bantamweight vechters zijn het hier niet mee eens, waaronder Cody Garbrandt en Bryan Caraway die via Twitter hun mening liet horen.

‘Hands of Stone’ sloot af met de woorden.

”Ik denk dat ik genoeg bewezen heb waarom ik een titelgevecht verdien. Gevecht na gevecht laat ik het nu al zien. Als ik het nog niet bewezen heb, dan weet ik het ook niet meer.”

De split decision beslissing werden beoordeeld door de juryleden Sal D’Amato, Glenn Throwbridge en Marcos Rosales.

Sal D’Amato 48-47 Lineker
Glenn Throwbridge 48-47 Lineker
Marcos Rosales 47-48 Dodson

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tyron Woodley staat open voor gevecht met McGregor in Ierland

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tyron ‘The Chosen One’ Woodley ...

Fight Announcements Recap Week 19 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Zoals elke week ...

“Dana White: Lookin’ for a Fight” || Alle afleveringen tot nu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Toen Dana White de UFC ...