Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Johny ‘Bigg Rigg’ Hendricks was nog niet zo lang geleden de meest gevreesde welterweight atleet in de UFC. De Amerikaan stond bekend als één van de hardst slaande atleten, en won de UFC-titel op UFC 171 door Robbie Lawler te verslaan voor de vrijgekomen belt. Sindsdien gaat het bergafwaarts voor ‘Bigg Rigg’.

Hendricks verloor de rematch met Lawler, en verloor daarna ook van Stephen Thompson en Kelvin Gastelum. Op UFC 207 kan de voormalige welterweight kampioen zijn weg naar de titel opnieuw starten als hij het opneemt tegen Neil Magny. Of hij nog lang in de octagon te bewonderen is de grote vraag. In gesprek met MMA Junkie Radio gaf Hendricks aan zelfs bij winst te denken over een pensioen.

”Zo gauw mijn vrouw zegt…’Schat, ik wil je vaker thuis hebben.’… zet ik er een punt achter. Zelf als ik dit gevecht win kan ik met pensioen gaan. Wij hebben nu vier kinderen, en daar heeft ze hulp bij nodig. Dat snap ik, en ik wil er zijn voor kinderen.”

Ondanks dat Hendricks voor zijn kinderen wil zorgen, heeft hij nog steeds de wil om te vechter op hoog niveau.

”Ik weet dat dit niet het laatste gevecht is van mijn carrière. Tenzij mijn vrouw het wil. Ik voel dat ik kan laten zien dat ik weer de oude ben. Ik wil laten zien dat ik nog steeds kan meestrijden in deze sport.”

Hendricks staat ondanks zijn slechte reeks nog steeds als 7e genoteerd op de welterweight lijst, maar hij wil niet gezien worden als iemand die goed is voor de opbrengsten.

”Als ik dit gevecht niet win dan zal het overduidelijk niet aan mijn vecht skills liggen, maar aan mijn bereidheid om hard te trainen. Dat is ongeveer hoe ik er nu insta. Ik ben weer hard aan het trainen, maar laten we zeggen dat er wel iets gebeurd en ik verlies. Dan is het zonde dat ik mezelf 12 weken lang heb afgemat. Dan kan ik beter die tijd steken in mijn kinderen en andere randzaken. Zo ben ik er een beetje over aan het nadenken de laatste tijd.”

‘Bigg Rigg’ is van plan om terug te stappen naar zijn worsteldagen voor zijn gevecht met Magny, en is zelfs bereid om de overwinning eruit te worstelen.

”Ik ga terug naar mijn worsteltijd. Worstelen, daar focus ik me nu echt op. Toen ik de belt won was het niet omdat ik zoveel goede trainingspartners had. Er stond één ding als een paal boven water, en dat was worstelen. Die kinderen waarmee ik trainde op Oklahoma State kennen je alleen als een two-time nationale kampioen, en die willen je daarom afmaken. Die trots, ik voel het al helemaal terugkomen. Hard werken, grind it out en er alles aan doen om te winnen. Dat is het enige waar ik nu aan denk. Neil Magny, en ik heb 10 weken. Hopelijk zal iedereen over 10 weken zeggen. ‘Wat heeft Johny nu anders gedaan?”’

Hendricks en Magny zullen op 30 december de octagon instappen in het T-Mobile Arena in Las Vegas.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bekijk hier de weigh-ins van UFC 202: Diaz vs McGregor 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier of de atleten ...

(Video) Deel drie van: The Evolution of Punk: Hurt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In december 2014 kondigde voormalig ...

Demetrious Johnson staat open voor superfight met Cody Garbrandt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrap Digest Demetrious ‘Mighty ...

Dustin Poirier “It just really sucks. They did offer me Norman Parke”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Organisatie heeft bekend gemaakt ...