• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Robin ‘Pokerface’ van Roosmalen heeft afgelopen weekend een record neergezet door als eerste Glory kampioen te worden in twee verschillende divisies. De voormalige lightweight kampioen maakte zijn debuut in de featherweight divisie op Glory 34, en wist de titelhouder Gabriel Varga te verslaan. In zijn post fight interview geeft de Nederlander aan ook in de UFC te willen vechten.

Van Roosmalen verloor zijn Glory lightweight titel eerder dit jaar in Amsterdam van de Thailander Sittichai Sitsongpeenong via een discutabele decision. Op zoek naar een nieuwe uitdaging richtte van Roosmalen zich op de featherweight divisie. ‘Pokerface’ staat bekend om zijn agressiviteit en snelle vechtstijl. Meerdere mensen vroeg zich dan ook af of zijn ‘gastank’ op featherweight nog steeds zo goed was. Van Roosmalen toonde aan dat dit geen probleem was, en wist elke ronde een versnelling hoger te vechter. Varga kon hier niet in mee gaan, en zijn teamgenoten besloten de handdoek in de ring te gooien zodat hij niet meer schade opliep.

”Ik denk dat mijn druk, kracht en explosiviteit de sleutel naar succes was. Iedereen sprak erover dat ik mijn gewicht niet zou halen, en dat ik geen kracht heb in deze gewichtsklasse. Maar je zag dat ik snel en explosief was en mijn cardio was top. Hopelijk heb ik veel mensen aan het denken gezet.

Mijn doel was om de eerste Glory-atleet te zien die twee divisie gewonnen heeft, en nu ik dat gedaan heb wil ik mijn lightweight titel terug winnen. Ik wil in twee divisies de regerende kampioen zijn. Ik denk dat ik de sterkste vechter ben in beide divisies dus waarom dan niet in beide divisies kampioen zijn.”

‘Pokerface’ reist periodiek naar Florida, Amerika waar hij traint bij de Blackzillians. Naast Kickboksen is hij ook geïnteresseerd in MMA. Glory 34 was live te zien op UFC Fight Pass. Hij denkt dat de samenwerking van Glory en UFC de deur opent naar zijn debuut in de UFC. 

”Het is een groot kanaal (UFC Fight Pass), en ik ben blij erop te mogen vechten. Hopelijk vonden mensen mijn gevecht leuk, en kan ik vaker op Fight Pass vechten. Ik houd van MMA, en het is ook een van mijn passies. Dus UFC, als je wat extra gevechten wil, en wat interessante gevechten. Laat het me maar weten!.”

Van Roosmalen gaat zich eerst focussen om zijn lightweight titel terug te winnen, en wellicht hebben we daarna een nieuwe Nederlandse atleet in de UFC. Houd EPIC MMA in de gaten voor meer informatie.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Daniel Cormier: ”Als het aan mij lag dan vocht ik alleen nog maar tegen Jon Jones.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Daniel ‘DC’ Cormier zal eindelijk ...

De guest fighters van UFC Rotterdam zijn bekend!

Ook aanwezig bij UFC Rotterdam? Zie hier de vechters die te gast zijn tijdens ...

UFC 205: Inside The Octogan – Jedrzejczyk vs Kowalkiewicz en Weidman vs Romero

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

Nate Diaz

Nate Diaz neemt het verrassend op voor Conor McGregor

Nate Diaz neemt het verrassend genoeg op voor zijn grote rivaal Conor McGregor.