Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC welterweight Matt ‘The Immortal’ Brown is bezig aan een slechte reeks. Zijn laatste twee partijen gingen verloren, en de meest recente was een technische knock out in de eerste ronde tegen Jake Ellenberger. Daarvoor verloor hij via een late rear-naked choke van Damian Maia.

Brown vertelde aan The MMA Hour dat Ellenberger de eerste was die hem naar de grond wist te krijgen via een stoot tegen het hoofd. Nadat de scheidsrechter de partij stopte was ‘The Immortal’ zo down dat de gedachtes aan zelfmoord langzaam in hem op kwamen.

”Ik had het er heel zwaar mee. Het was een hele zware dobber. Ik voelde me waarschijnlijk hetzelfde als Ronda Rousey. Ik wilde mezelf vermoorden. Zoals na elk verlies. We zijn allemaal hetzelfde.

Maar weet je wat? Ik heb drie kinderen, en ik moet een rolmodel zijn voor hun thuis. De volgende dag moest ik opstaan om ontbijt te maken voor ze, en laten zien dat het niet uitmaakt hoe vaak je ook wordt neergehaald, je altijd weer opstaat en er weer voor gaat.”

Brown is één van de weinige atleten in de UFC die bereid is oog in oog te staan en stoten uit te wisselen. Maar een hersenschudding afgelopen jaar heeft hem doen realiseren dat de concurrentie en MMA in het algemeen wat veranderd is.

”Afgelopen jaar had ik voor het eerst een hersenschudding, en ik kan het je bevestigen dat is niet fijn man. Het was een serieuze hersenschudding. Af en toe kon ik mijn zinnen niet eens afmaken tegen mijn kinderen. Ik viel werkelijk gewoon neer. Toen zei mijn vrouw dat ik naar de dokter moest gaan. Ik stond letterlijk op en viel om.

Zulke dingen gebeuren, en dan realiseer je je pas dat deze sport echt is man. Dit gaat niet alleen om plezier, spelletjes en een salaris.”

Brown is onlangs toegevoegd aan UFC 207 waar hij de Belg Tarec Saffiedine ontmoet in de T-Mobile Arena, Las Vegas.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 211 Miocic vs. Dos Santos II Recap

Stipe Miocic moet zijn titel verdedigen tegen Junior dos Santos in de main event ...

(Video) John Dodson: “Ik verdien het om in de top 5 te staan”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. John ‘The Magician’ Dodson staat ...

Maak kennis met: Invicta Featherweight kampioen Cris “Cyborg”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heb je het over vrouwen ...