Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zaterdagnacht was het dan eindelijk zover. Michael ‘The Count’ Bisping moest zeven jaar wachten voordat hij revanche kon nemen op Dan ‘Hendo’ Henderson. Op UFC 100 versloeg Henderson Bisping met één van de meeste bekendste knock outs in de UFC. Ook nu was de H-bomb geladen voor een paar succesvolle stoten. Het was een zoals iedere fan het graag ziet, en beide heren kregen een 50K bonus voor Fight of the Night.

De die hard Europese fans die tot 04.00 uur opbleven werden niet teleurgesteld door een opwindende main card met een Fight of the Night main event als toetje. Bisping mocht in zijn Manchester de titel verdedigen, en wilde de landgenoten trakteren op een attractief gevecht. De Engelsman nam de leiding en duwde de Amerikaanse veteraan zoveel mogelijk naar achter. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor ‘The Count’ totdat Henderson langszij kwam met zijn beruchte H-Bomb, waarna Bisping naar de grond ging. Bijna identiek aan Hendersons knock out op UFC 100 dook hij achter de Engelsman aan en leverde een demarrage aan stoten. Wonder boven wonder wist ‘The Count’ dit te overleven. Met 3 sneeën waarvan 1 grote liep Bisping lachend terug naar zijn hoek.

Bisping voerde het tempo op in de tweede ronde en belaagde Henderson met veel stoten en trappen. De totale stoten eindigde in deze ronde in het voordeel van de Engelsman met 42 stoten in vergelijking met de 11 van Henderson. Alleen was het weer ‘Hendo’ die het gevecht bijna naar zich toe trok. Bisping raakte Henderson in het kruis, maar dit werd niet gezien door scheidsrechter Yves Lavigne. Nadat het duidelijk werd dat gevecht niet werd onderbroken gooide ‘Hendo’ weer effectief met zijn H-Bomb, waarna Bisping wederom naar de grond ging. ‘The Count’ wist Henderson de resterende tijd stevig vast te houden, waardoor hij weinig schade opliep op de grond.

In de derde ronde was Bisping nog steeds de dominerende vechter, en was met 35 stoten weer beter dan de negen van Henderson. De Amerikaan was vermoeid, en was voornamelijk aan het wachten tot hij zijn H-bomb kon gooien. Net als in de eerste twee rondes kwam deze aan het eind, maar nu wist de Engelsman de stoot te incasseren. De vierde ronde ging weer gelijk op, en eindigde met een stoten score van 21-15 in het voordeel van Bisping. Op de helft van de ronde moest Henderson voor de tweede keer een trap in zijn kruis incasseren. Ditmaal zag Lavigne het wel zodat ‘Hendo’ vijf minuten kon nemen. Deze tijd gebruikte hij optimaal om bij te komen.

Dan Henderson begon in de vijfde ronde aan zijn laatste officiële ronde in zijn MMA-carrière. Met dat en de mogelijke titel in zijn achterhoofd trok ‘Hendo’ ten aanval, en wist enkele raken stoten, trappen en knietjes uit te delen. Bisping probeerde zoveel mogelijk buiten bereik te blijven, en gaf zo nu en dan een goede counter. Henderson besloot het gevecht naar de grond te brengen met een takedown, maar wist de UFC-kampioen niet onder controle te houden. Het gevecht eindigde met een flying knee van Bisping waarop Henderson reageerde met een koprol trap. Uiteindelijk won Michael Bisping met een unanimous decision.

”Ten eerste een groot applaus voor Dan Henderson iedereen. Deze man is geweldig. Op zijn leeftijd heeft hij mij een pak rammel gegeven man. Dan goed gedaan. Ondanks alle praatjes is hij een legende en daar heb ik respect voor. ALLES GOED MANCHESTER? De steun die jullie mij elke keer geven laat mijn hart smelten. Ik weet dat het een cliché is, omdat ik het elke keer zeg. Deze plek is in 6 minuten uitverkocht. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Dankjewel uit de bodem van mijn hart. Ik wil niet sentimenteel gaan doen maar serieus bedankt iedereen.”

Nadat Bisping zijn vrouw, kinderen, ouders , familie, vrienden en fans bedankte voor alles had hij nog het volgende te zeggen over de UFC Middleweight divisie.

”Excuseer mij voor mijn taalgebruik, maar voor al jullie f*cking arseholes in de divisie. Weidman jij verloor je laatste gevecht tegen Rockhold. In die tijd heb ik drie keer gewonnen. Rockhold jou heb ik knock out geslagen in drie minuten. Yoel Romero, jij werd geschorst voor steroïden, schaam je. Jacaré jij verloor van Romero. Aan jullie allemaal. Win een gevecht en kom van de f*cking bank af en kom maar op.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nate Diaz wil 20 miljoen!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een interim Featherweight titel, ...

(Vlog) UFC Embedded 206 – Episode 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...

Who`s Next ?!? UFC 195: Lawler vs. Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. ‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek ...