Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De UFC Middleweight divisie staat voor een drukke periode. De gehele top zal de komende twee maanden in acties komen. De winnaar van UFC 204: Bisping vs Henderson zal het opnemen tegen één van de winnaars van Chris Weidman vs Yoel Romero of Luke Rockhold vs Ronaldo Souza, maar ook Gegard Mousasi en Vitor Belfort hebben hun oog op de titel gericht.


Een overwinning op voormalige UFC-kampioen Belfort wordt logischerwijs gezien als een uitstekende prestatie, wat bevorderend kan zijn voor je carrière. Echter, ziet Mousasi dit niet zo. ‘The Dreamcatcher’ gaf aan dat een overwinning over ‘The Phenom’ hem waarschijnlijk niet dichter bij de titel zal brengen.


”Het zal mij niet verder brengen. Hij is de nummer vijf en ik ben de nummer negen, maar bij de bookmakers ben ik de favoriet. Ik snap niet dat hij hoger genoteerd staat terwijl ik de favoriet ben.”

De inmiddels 39-jarige Braziliaan is al over zijn top heen, maar kan nog altijd meestrijden in de top van de divisie. In zijn laatste drie partijen verloor hij er twee. Een titel gevecht met toenmalige kampioen Chris Weidman ging al naar één ronde verloren, en ook Ronaldo Souza was te sterk voor Belfort. Tussendoor won hij nog wel van Henderson. Mousasi is zich ervan bewust dat Belfort tegen het einde van zijn carrière aanzit, maar hij zal de Braziliaan niet onderschatten. De voormalige Strikeforce kampioen geeft aan dat Belfort vooral tegen worstelaars vocht in zijn recente verliespartijen. De stijl van Mousasi ligt Belfort meer.


”Ik denk niet dat Belfort op zijn best is nu, maar hij zal zich vast aangepast hebben na zijn nederlagen. Hij verloor tegen worstelaars, maar tegen mij weet hij dat het gevecht zich staand zal afspelen.”

Mousasi is wel tevreden met de match-up, want hij wilde al vechten met de Braziliaan sinds 2009. Destijds waren er geruchten dat de twee MMA-atleten elkaar zouden ontmoeten in de ring onder de vlag van Affliction, maar tot een gevecht kwam het nooit. Sindsdien spreekt Mousasi altijd zijn wens uit om het op te nemen tegen Belfort.

”We zouden vechten in Affliction op Catchweight, maar het kwam nooit officieel op papier. Sindsdien zeg ik altijd Vitor Belfort als mij gevraagd wordt tegen wie ik het wil opnemen. Daarnaast heb ik ook interesse in Anderson Silva en Michael Bisping. Ik hoop Belfort te finishen in de eerste of tweede ronde.”

De volledige line-up, uitzendtijden en zenders:

Early Prelims (0:30 u op UFC Fight Pass)
– Łukasz Sajewski vs. Marc Diakiese
– Leonardo Santos vs. Adriano Martins
– Danny Roberts vs. Mike Perry

Prelims (2:00 u op UFC Fight Pass)

– Leon Edwards vs. Albert Tumenov
– Damian Stasiak vs. Davey Grant
– Ian Entwistle vs. Rob Font
– Iuri Alcântara vs. Brad Pickett

Main Card (4:00 u op FOX Sports 2)

– Mirsad Bektic vs. Russel Doane
– Stefan Struve vs. Daniel Omielańczuk
– Ovince Saint Preux vs. Jimi Manuwa
– Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi
– Michael Bisping vs. Dan Henderson

De uitzendtijden en zenders zijn onder voorbehoud.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 204: Bisping vs Henderson 2 officieel met 2 Nederlanders op de kaart!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na heel wat geruchten is ...

(Video) UFC Rotterdam: MMA Media Clinic met Overeem en Struve

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteren vond er een MMA ...

Jeremy Stephens wil meer geld en José Aldo

Jeremy Stephens vecht al een decennium voor de UFC en vindt dat hij te ...

EPIC Hangout #051: EPIC MMA in Nederland

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...