Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Urijah Faber gaf maandag aan in Ariel Helwani’s podcast ‘The MMA Hour’ dat zijn partij tegen Brad Pickett tijdens UFC on Fox 22 zijn laatste zal zijn. De beste man is een ware pionier van de lagere gewichtsklasse en gaat al 14 jaar mee in de sport en heeft 44 partijen op zijn naam staan. 


De 37 jarige ‘California Kid’ heeft ongeveer zijn hele carrière mee gedaan in de top van de featherweight divisie en heeft tegen alle grote namen gestaan. Faber behaalde de WEC-titel in 2006 en wist die vijf keer succesvol te verdedigen tot 2008. In zijn carrière wist hij namen als Raphael Assuncao, Eddie Wineland, Takeya Mizugaki, Dominick  Cruz en Jens Pulver (2x) te verslaan. Volgens Faber komt het door het missen van de emotie als hij een partij heeft en denkt dat dit het ideale moment is om met pensioen te gaan.

“Het heeft lang geduurd om tot een punt te komen dat ik genoeg skills heb en ik in de positie ben om te knokken en het naar mijn zin te hebben, maar net als in mijn laatste aantal partijen kan ik de emotie ervoor niet meer vinden. Dat is vreemd voor mij.”

Faber heeft geprobeerd om die spanning terug te krijgen met het aannemen van grote partijen maar het is niet meer hetzelfde voor de 37 jarige veteraan. Zijn laatste partij is dan ook heel toepasselijk in Sacremento, Californië wat tevens de woonplaats is van Faber.

“Ik probeerde dat met de partij tegen Frankie Edgar. Ik zocht grotere partijen zodat die emotie misschien weer terug zou komen. Ik ging een gewichtsklasse omhoog en dat soort dingen. Eerlijk gezegd is het zoals ik al aangaf. Ik hou van de competitie en ik hou ervan om het gevoel te hebben dat ik kan concurreren met iedereen in de wereld. Het is gewoon veranderd voor me. Ik hoop dat ik die adrenaline weer ga voelen en dat de haren in mijn nek omhoog gaan staan aangezien ik mijn laatste partij vecht in mijn woonplaats. Dat is waar ik zo van genoot.”


Hij zal nu zijn tijd gaan stoppen in het managen van Team Alpha Male, het recruiten van nieuw talent evenals het onderhouden en voorbereiden van zijn bestaande UFC contenders, Paige VanZant en titel-uitdager Cody Garbrandt.

“Ik houd ervan om bij te dragen aan andermans succes. Zelfs gasten als T.J. Dillashaw. Ik geniet van het feit dat ik een T.J., Chad en mannen zoals Mark Munoz en Scotty Jorgensen heb geholpen in de sport. Ik denk dat dit gewoon het perfecte moment is om weg te stappen en meer aan het team te gaan werken. Ik ben ook nog aan het werken aan wat entertainment dingen zoals shows en films. Ik heb ook nog wat business dingen achter de hand, maar waar ik het meeste naar uit kijk is het werken met de volgende generatie atleten en meerdere Belts terug te brengen naar Sacremento. Ik wil met een spectaculaire winstpartij in mijn woonstad met pensioen gaan.”


Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 220 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe editie van UFC 220 Embedded met onder andere Stipe Miocic, Francis Ngannou, ...

Dana White geeft aan dat Cerrone’ partij voor de bel was gestopt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jorge ‘Gamebred’ Masvidal versloeg Donald ...

Lewis reageert op Browne’s huiselijk geweld beschuldigingen in octagon interview

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Derrick ‘The Black Beast’ Lewis versloeg ...