Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

New Yorker Al Iaquinta koos ervoor om niet te vechten op de historische UFC 205 New York kaart in Madison Square Garden door een contractuele meningsverschil. Braziliaanse veteraan en tegenstander van Iaquinta Thiago ‘Pitbull’ Alves geeft aan dat het geen slimme zet is.

Iaquinta sprak eerder dit jaar met Ariel Helwani op The MMA Hour waarin hij aangaf dat hij praktisch voor niks vocht als hij eventueel zou verliezen van Alves. De New Yorker is teleurgesteld hoe het er nu aan toe gaat in de organisatie. Alves die zijn debuut maakt in de UFC Lightweight divisie geeft aan dat hij Iaquinta wel snapt, maar dat het geen slimme zet is.


”Ik let niet zoveel op wat mensen wel of niet zeggen. Ik focus me gewoon op mijn werk, maar ik heb wel meegekregen wat hij zei. Hij wist heel goed wat hij zou verdienen na zijn laatste gevecht. Dus om nu het spelletje van… ‘Ik wil meer geld’… spelen net voor je gevecht. Hij kon om een nieuw contract vragen na zijn laatste gevecht, maar alleen omdat het nu voor New York is …. Ik vind het gewoon een beetje dom. Je weet natuurlijk alleen zelf hoe moeilijk de situatie is, maar hij wist heel goed wat hij ging verdienen. Het is natuurlijk zijn eigen keus.”

Voormalig UFC Welterweight titel uitdager vecht al sinds 2005 voor de organisatie. In gesprek met MMA Fighting bespreekt Alves de situatie van de nieuwe trend in de UFC om money fights aan te vragen in plaats van de rankings te volgens, en zijn weg naar de titel.

”Voor alles is er een plaats en een tijd. Er is tijd om meer geld te vragen, en er is tijd om te vechten. Als je in de positie zit om meer geld te vragen, dan moet je ervoor gaan. De UFC betaalt je dan echt wel. Als je in een situatie zit dat het logisch klinkt voor de UFC om meer geld te vragen, dan krijg je het wel. Natuurlijk wil ik ook meer geld dat is iets menselijks. Maar voor alles is er een plaats en een tijd.

Iedereen richt zich nu op money fight, maar niemand wil echt vechten om hogerop te komen. Het moet logisch klinken voor de UFC. Je moet populair zijn, hoge pay-per-views binnen halen, zorgen dat er fans op je gevechten afkomen en dat de organisatie geld aan je kan verdienen. Maar jij hebt nog niks gedaan, en vraagt toch meer geld? Er zijn 1000 vechters naast je die precies hetzelfde willen. Je moet je focussen op het winnen van gevechten voordat je om meer geld kan vragen.”

‘Pitbull’ zal voor de 21e keer de octagon betreden tegen Jim Miller op 12 november 2016 tijdens UFC 205. Hij is ervan overtuigt dat de UFC de atleten betaald voor wat ze waard zijn, en geeft ook wat advies aan nieuwkomers.

”Niemand komt de sport binnen met het idee dat het makkelijk is, je moet voor elke centimeter vechten. Als je denkt dat het makkelijk geld verdienen is, omdat de UFC nu groeit dan ben je niet goed wijs. Je moet je focussen op het winnen van gevechten, en de beste versie van jezelf worden. Niemand gaat beginnen met MMA om rijk te worden. Als je goed bent, dan zul je er goed voor betaald worden. Iedereen wil flink geld verdienen. De jonge vechters moeten zich focussen op het winnen van gevechten, een goede vechter worden en een goede MMA-record opbouwen. Zorg dat je in de positie komt waar je meer geld kunt vragen. Als dat het geval is, dan betaalt de UFC het wel.”

Thiago Alves zal vechten tijdens de prelim kaart op UFC 205 in Madison Square Garden tegen Jim Miller.

Volledige line-up voor UFC 205 New York City in Madison Square Garden

Main card

– Eddie Alvarez vs. Conor McGregor
– Tyron Woodley vs. Stephen Thompson
– Joanna Jedrzejczyk vs. Karolina Kowalkiewicz
– Donald Cerrone vs. Kelvin Gastelum
– Chris Weidman vs. Yoel Romero
– Miesha Tate vs. Raquel Pennington

Prelims
– Frankie Edgar vs. Jeremy Stephens
– Khabib Nurmagomedov vs. Michael Johnson
– Rashad Evans vs. Tim Kennedy
– Rafael Natal vs. Tim Boetsch
– Jim Miller vs. Thiago Alves
– Lyman Good vs. Belal Muhammad
– Liz Carmouche vs. Katlyn Chookagian

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Joey Hamilton over verschillende tatoeages in de UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ink Master Joey Hamilton geeft ...

(Video) Bas Rutten || UFC Rotterdam: Overeem vs Arlovski Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bas “ El Guapo” Rutten ...

Het verhaal achter de schermen tijdens en na UFC 202.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC brengt vandaag een ...