Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

We zijn alweer aangekomen aan de vijfde week van The Ultimate fighter en het zesde gevecht staat alweer klaar voor ons, #7 ranked Rafa..Ronaldo Candido vs #10 Jaime Alvarez nemen het in deze aflevering tegen elkaar op.


In de vorige aflevering maakt Cejudo een ‘foutje’ toen hij dit gevecht wilde aankondigen vroeg hij of Candido zijn voornaam nu Rafael was waarop hij compleet een ‘death-stare’ terug kreeg toen Candido hem corrigeerde met zijn correcte voornaam.

Ronaldo Candido kennen de fanatieke TUF-kijkers misschien nog als de Jui-Jitsu coach van Team Gadelha in het vorig seizoen, iets minder bekend is dat hij de al drie keer wereldkampioen is geweest in deze discipline en tevens de Jui-Jitsu coach in de befaamde Braziliaans kamp Novo União van één van de beste UFC vechters ooit José Aldo. Hij brengt genoeg ervaring mee naar dit toernooi, hij komt in als kampioen van Zuid Amerikaanse Shooto sectie en heeft in al zijn gevechten zijn tegenstander laten ‘tappen’ door middel van submissie.

Jaime Alvarez is een American Top Team talent die pas 7 jaar meedoet in de MMA maar snel de technieken leert van de goede coaches die ‘ATT’ heeft. Volgens Benavidez die de coach is van de tegenstander,is hij een ‘klassieke’ MMA-vechter. Een vechter die alles wel goed kent maar op geen gebied echt excelleert. Zelf prefereert hij een stand-up gevecht aangezien hij wel wat meer power in zijn handen heeft. Op dit moment is hij kampioen van Absolute Fighting Championship, een organisatie vanuit Florida.

In het ‘reality’ gedeelte zien we hoe de vechters zich amuseren met het testen van de Harley Davidson motoren die ze uiteindelijk ook kunnen winnen, ook mochten ze van ‘de baas’ Dana White UFC 200 kijken waarbij Candido en Alvarez natuurlijk de gevechten van Aldo vs Edgar en Nunez vs Tate met veel passie volgden, beide natuurlijk hartstikke blij met de uitkomsten van de partijen. Natuurlijk kregen we te zien hoe de twee in het privé leven ervoor staan daar is een groot verschil, Candido leeft in de favella’s van Rio de Janeiro ver van zijn familie om zijn droombaan te behouden en Alvarez leeft samen met zijn vriendin en is extreem hecht met zijn familie.

De voorbereidingen waren vrij basic voor een gevecht van deze soort, Alvarez werd geïnstrueerd in het tegenhouden van de takedown en de vloeiende bewegingen tijdens stand-up momenten om afstand te houden, Alvarez zat vol zelfvertrouwen en liet vaker bij advies het zinnetje “Yeah,yeah I know” horen. Candido daarentegen werd getraind in de verschillende combinaties om Alvarez het vuur aan de schenen te leggen.

Het Gevecht.

Jaime Alvarez begon sterk met het werk aan de buitenkant, liet Candido weten niet met hem te sollen door een goede stoot en rechter high-kick te gooien toen hij hem ging pressen. Candido zette Alvarez vast door goed de kooi af te snijden maar met een paar fakes en goede beweging dook Alvarez onder een stoot door en kwam zo terug in het midden van de mat. Op een gegeven moment drukte Candido weer naar voor en raakte Alvarez hem met een uitstekende hard geplaatste rechter vol in zijn gelaat waardoor Candido neerviel op de mat, Alvarez dook er op af voor de finish. Het leek even voorbij te zijn maar Candido bleef rustig verdedigde bekwaam door zijn hoofd met zijn schouder af te schermen en Alvarez was iets te gehaast waardoor de accuraatheid van zijn korte slagen niet al te effectief waren. Cejudo had in de gaten dat Candido recupereerde en instrueerde Alvarez om op te staan maar hij bleef haken doordat Candido voor een ‘Heel-hook’ ging, hiermee kreeg hij nog meer tijd om te herstellen. Alvarez kwam los maar Candido was weer bij de pinken en sprong als een haantje snel tegen de rug van zijn tegenstander om zodoende via de clinch op de rug te springen en een body-lock in te haken. Nu ging het snel bergafwaarts met Alvarez, Candido gebruikte zijn hoge skills in Jui-Jitsu voor de ‘Rear-naked Choke’ in te klemmen en maakte er zo kort werk van. Naar zijn winst likte hij het bloed van zijn handschoenen en rende naar de kant van Cejudo knalde tegen het hekwerk aan en schreeuwde ” Do you remember my name now!!” richting Cejudo.

Hiermee maakte hij er een gelijke stand in met 3 winst-partijen voor Coach Benavidez en 3 voor Coach Cejudo. We hebben nog twee gevechten te gaan in deze eerste ronde en tot nu toe zijn het allemaal finishes, hopelijk houden we het zo en blijft dit seizoen heerlijk voorgaan!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Tyron Woodley zal zijn titel verdedigen tegen Demian Maia op UFC 214 en Cris ...

UFC Fight Night 124 Stephens vs. Choi Recap

Jeremy Stephens en Doo Ho Choi verzorgde afgelopen nacht het main event van UFC ...

Strogewicht showdown: Claudia Gadelha vs Karolina Kowalkiewicz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De strogewicht divisie bij de vrouwen ...

UFC Nederland Media Picks voor UFC 203!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bij elk UFC Evenement vragen ...