Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In het voorlaatste gevecht van de eerste ronde kwamen de twee ‘Matt’s tegenover elkaar te staan. Matt Schnell is interim kampioen bij Legacy en Matt Rizzo is al een tijdje kampioen bij Ring of Combat. Dit zou weer een klassieke match up worden van ‘stand up vs wrestler.


Zoals net aangegeven is Matt Schnell een interim kampioen bij Legacy, hij zou eerder dit jaar een gevecht aangaan met de kampioen Damacio Page maar door een blessure moest page afhaken en maakt hij ‘Schnell’ werk van de vervanger om zodoende de interim kampioen te worden van Legacy.
Schnell vertelt dat hij zijn hele leven al een vechtert is geweest, keek je hem verkeerd aan in de schoolbus dan had je al een probleem met hem. Van vroeg af aan was hij dus al fan van het vechten en nadat hij het in de ring begon te doen als bokser met als kroon 2x Golden Glove kampioen maakte hij de overstap naar MMA. In de kooi maakt hij het liefst kort werk ervan 9 van zijn 11 gevechten waren voor het einde van de tweede ronde klaar waar hij via stand-up ervoor zorgt dat hij een submissie winst eruit kan halen.

Matt Rizzo daar in tegen is precies het tegenovergestelde, zijn ouders zorgde ervoor dat hij op school kon worstelen waarna hij na in zijn schooltijd begon te trainen bij een kleine MMA-gym in zijn geboortestad Levitttown. Rizzo heeft al zijn professionele winstpartijen geklaard met submissies, door zijn achtergrond in worstelen en een zwarte band in Jui-Jitsu is het makkelijkste voor hem om het gevecht op de grond te voeren.

Deze aflevering liet zien hoe Benavidez zijn team meenam paddleboarding op Lake Las Vegas, wat er best relaxed uit zag en vooral ook liet zien dat de teamgenoten even lekker samen konden genieten en het ook goed met elkaar konden vinden. Natuurlijk de dag erna was het weer ‘grinden’ op de matten en voorbereiden op het gevecht tegen Schnell, waarbij de nadruk erop lag bij het drukzetten en het omgaan met goede stand-up vechtsituaties.

Bij Cejudo was het de hele week volle trainingsuren draaien, het voornaamste was bij Schnell om zijn behendig- en bewegelijkheid te trainen om zodoende een takedown van Rizzo te voorkomen. Team Cejudo wisten dat ze niet veel aan zijn stand-up bij moesten schaven dus was het een goede week om meer Jui-Jitsu en takedown trucjes te leren.

Het gevecht.

Na een kleine minuut aftasten kreeg Rizzo een goede stevige rechter te verwerken waarbij het leek dat hij een beetje aangeslagen was, maar het leek wel een startschot te zijn voor de partij want Rizzo ging daarna vastberaden opzoek naar de takedown. Na enkele half-pogingen die Schnell makkelijk terzijde schoof wist Rizzo toch eentje voor elkaar te krijgen maar door deze takedown komt hij zelf in een lastige situatie aangezien Schnell snel capituleert op het te ver insteken van Rizzo zijn hoofd en voor de Guillotine-choke te gaan. Rizzo blijft hierbij rustig , vecht de handen en zorgt daarna ervoor dat hij weer staande komt. Hierna gaat Rizzo weer opzoek naar de takedown, hij krijgt Schnell klem en probeert een suplex maar eindigd op zijn eigen rug waarna Schnell sidecontrol pakt. Rizzo komt zonder echt schade te lijden terug op zijn voeten. Na een aantal slagenwisselingen en matige takedown pogingen van Rizzo duikt hij onder een trap van Schnell en komt bovenop maar weer vast te zitten als Schnell heel actief verdedigd en zo voor een Triangle-choke gaat maar heeft te weinig tijd om deze in te locken als de bel gaat voor het einde van ronde 1.

Ronde 2 is een beetje hetzelfde verhaal, maar na een takedown poging van Schnell komt Rizzo snel op top positie en probeert met slagen naar het hoofd iets te forceren maar laat daardoor openingen voor Schnell die actief verdedigd, hij ziet dan een kans en grijpt deze met beiden benen. Schnell gaat voor de tweede keer naar de Triangle-choke en deze zit goed, heel goed zelfs en naar een aantal seconden tapt Rizzo af en gaat de winst van het gevecht tussen de Matts naar Schnell.

Volgende week krijgen we de laatste gevecht van de eerste ronde en hier komt weer een favoriet aan te pas als Tim Elliot ( oude UFC bekende ) het gaat opnemen tegen Charlie Alaniz van down under Australië.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 206 Embedded – Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...

Titelgevecht tussen TJ Dillashaw vs Cody Garbrandt nieuwe main event voor UFC 222?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Foto van: MMAJunkie In navolging van ...

Georges St-Pierre reageert op opmerkingen van Dana White.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het gaat al een paar ...