Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Middleweight en TUF 17 deelnemer Josh ‘Anqa’ Samman is woensdag overleden. Samman werd vorige week donderdag gevonden, nadat de politie gewaarschuwd werd voor een mogelijke drugs overdosis. Samman overleed in het Memorial Regional Hospital in Hollywood, waar hij in een coma lag. Hij is 28 jaar geworden.De politie geeft aan dat het een telefoontje kreeg voor een mogelijke drugs overdosis, maar het wordt nog niet bevestigt of dat ook daadwerkelijk de oorzaak is. Samman werd samen met Troy Kirkingburg gevonden. ‘Anqa’ reageerde nergens op, maar ademde wel en zijn hartslag was nog voelbaar. Zijn goede vriend Kirkingburg was al overleden toen de politie daar kwam. Het lichaam van Samman wordt onderzocht door dokter Craig Mallak. Er zal geen toxicologische test gedaan worden, omdat Samman dagen overleefd heeft voordat hij gevonden werd. Ook zijn er geen bruikbare monsters te vinden.

Het verhaal van Samman was op zichzelf al ontroerend. De Amerikaan deed tot driemaal toe mee aan de open audities voor The Ultimate Fighter, maar wist zich door verschillende redenen niet te plaatsen. Hij zag zijn toekomst in de UFC somber in, totdat hij zijn toekomstige vriendin Hailey Bevis tegenkwam. Bevis wist het beste in Samman naar boven te halen, en uiteindelijk lukte het hem om zich te plaatsen voor The Ultimate Fighter. Samman verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar Kelvin Gastelum. Tijdens The Ultimate Fighter 17 Finale mocht Samman zijn officiële debuut in de UFC maken. Hij won van Kevin Casey met een technische knock out in de tweede ronde.

Het zag er allemaal rooskleurig uit voor Samman en Bevis totdat het noodlot toesloeg. Zijn vriendin overleed in een auto ongeluk in 2013. De twee waren hoogstwaarschijnlijk zoals Josh zelf denkt aan het sms’en toen Bevis tegen een boom aan reed. Samman was gebroken en voelde zich schuldig aan de dood van zijn vriendin.

”I killed the thing I loved the most.”

Kort daarop overleden ook zijn stiefvader Jeff en schoonmoeder Sue. De UFC-atleet kwam in een depressie en liep door het leven met zelfmoordneigingen. Het trainen voor een nieuwe partij in de UFC wist Samman af te leiden van allen gedachtes in zijn hoofd. Wetende dat hij zijn gevoelens kwijt kon in de octagon stuurde Samman de juiste kant op. Toen er een evenement gepland werd op de verjaardag van zijn vriendin, wilde hij per se vechten op die kaart. Na afwezigheid van meer dan een jaar maakte Samman zijn rentree in de octagon tegen Eddie Gordon. Vechtende op de verjaardag van zijn vriendin bracht het beste in hem naar boven, en hij won met een knock out via een trap tegen het hoofd. Na zijn overwinning kwamen de emoties in hem los. Het was één van de beste knock outs in 2014.

”I love you Hailey, I love you Sue, I love you Jeff. Deze overwinning is voor Hailey, Sue, Jeff, mijn moeder en voor iedereen die mij gesteund hebben en ervoor gezorgd hebben dat ik nu hier ben.”

Samman vertelde altijd tegen zijn vriendin dat hij schrijver wilde worden, en na zijn overwinning tegen Eddie Gordon begon hij ook met schrijven. In april van dit jaar bracht hij zijn eerste boek uit genaamd; The Housekeeper: Love, Death and Prize Fighting. Een verhaal over zijn strijd tegen drugs, slepende blessures en de dood van zijn vriendin. Daarnaast schreef Samman ook voor verschillende MMA-websites. Vorige week maandag postte Samman nog een foto op Twitter waarin hij een vecht contract ondertekent. Hij zou vermoedelijk vechten tegen Oluwale Bambgose op UFC Fight Night 102 in Albany, New York.

Wij wensen de familie, vrienden en geliefde van Josh Samman veel sterkte in deze zware tijd. Gecondoleerd.
Josh Samman’s Journey

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 204 Embedded – Aflevering 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 204 Embedded is een ...

Mousasi klaar om te strijden voor UFC Middleweight titel na Belfort

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gegard ‘The Dreamcatcher’ Mousasi zal ...

UFC Rotterdam: Overeem vs Arlovski: De line-up tot nu toe!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 8 mei is het dan ...

(VIDEO) Fight Night Phoenix Free Fight: BJ Penn vs Kenny Florian

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 15 januari keer de ...