Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vitor ‘The Phenom’ Belfort is de voormalige UFC Light-Heavyweight kampioen, en probeert nu voor de zoveelste keer in zijn MMA-carrière de weg naar boven te vinden. De weg begint bij Gegard Mousasi op UFC 204 in Manchester. Belfort maakte zijn UFC-debuut in 1997 tijdens een Heavyweight toernooi dat hij winnend afsloot. Hij won zijn eerste UFC-titel van Randy Couture via een dokters beslissing in 2004.


Echter, verloor hij de titel tegen dezelfde Couture en ook nu werd het gevecht beëindigt door de dokter. Hierna vocht hij nog driemaal voor de titel, en driemaal wist hij niet te winnen. In chronologische volgorde waren Anderson Silva (Middleweight), Jon Jones (Light-Heavyweight) en Chris Weidman (Middleweight) te sterk. Na zijn verloren partij tegen Ronaldo Souza probeert Belfort zijn weg omhoog weer te vinden.

”Mijn laatste gevecht was ik te veel gefocust op mijn tegenstander, maar in dit kamp heb ik alleen gekeken naar mijn sterke punten. Dus nu focus ik mij op Vitor, maar hiervoor heb je een team nodig. Dus daarvoor heb ik Gregory Rodrigues een wereldkampioen in jiu-jitsu, Glaube Feitosa voormalig K-1 kampioen en Tyron Spong een voormalig Glory kampioen die alles weet over de stand-up game. Ik breng graag mensen binnen die mij inspireren, trainen en het beste in mij naar boven halen.”

Tussen zijn laatste vier overwinningen zitten de UFC Middleweight kampioen Michael Bisping en titel-uitdager Dan Henderson. Daarnaast lijkt het dat hij met Luke Rockhold, Chris Weidman, Ronaldo Souza en Yoel Romero de titel nog even uit zijn hoofd kan zetten. Voordat ‘The Phenom’ weer aan een titel kan denken zal hij eerst moeten afrekenen met de Nederlandse Gegard Mousasi.

”Mousasi is een sterke tegenstander, en is één van de beste in deze divisie. Het is voor mij echt een uitdaging en ik kijk dan ook uit om tegen hem te vechten. Ik ben heel zelfverzekerd voor dit gevecht. Het gaat een overwinning worden voor Vitor Belfort.”

De volledige UFC 204 line-up

UFC Fight Pass Early Prelims
– Misad Bektic vs Jeremy Kennedy
– Lukasz Sajewski vs Marc Diakiese
– Leandro Santos vs Adriano Martins
– Danny Roberts vs Mike Perry

UFC Fight Pass Prelims
– Leon Edwards vs Albert Tumenov #14
– Davey Grant vs Damian Stasiak
– Ian Entwistle vs Rob Font
– Brad Pickett vs Iuri Alcantara

UFC PPV Maincard

– Stefan Struve #12 vs Daniel Omielanczuk #14
– Ovince Saint-Preux #5 vs Jimi Manuwa #8
– Vitor Belfort #5 vs Gegard Mousasi #9
– Michael Bisping (C) vs Dan Henderson #13

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Demian Maia hoopt dat Dana White zich aan zijn woord houdt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Demian Maia ...

Bas Rutten: UFC 211: Miocic vs dos Santos 2 || Fight Analysis

Kijk je aanstaande zaterdag ook naar UFC 211 Miocic vs dos Santos 2? Bas ...