Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Will ‘Ill Will’ Brooks zal voor de tweede keer in de octagon stappen op UFC Portland. De voormalige Bellator Lightweight kampioen maakt 8 juli zijn debuut tijdens The Ultimate Fighter Finale: Team Joanna vs Team Gadelha. Hij won via een unanimous decision van Ross Pearson. Vanavond vecht hij als co main-event met de Braziliaan Alex Oliveira.


De Amerikaan heeft een MMA-record van 19-1 waarin zijn laatste en enige verlies dateert van februari 2013. Brooks wist via het Bellator Lightweight toernooi zijn handen te leggen op de vrijgekomen titel. Nadat ‘Ill Will’ zijn belt twee keer verdedigde, maakte hij de overstap naar de UFC. Na de openwork outs gaf Brooks aan dat hij zo snel mogelijk weer in de octagon wilde stappen omdat hij niet tevreden was met overwinning op Pearson.

”Toen ze mij Oliveira aanboden wilde ik er gelijk voor gaan om meteen ritme op te doen in de octagon. Ik voelde me niet op mijn gemak met de overwinning op Ross Pearson. Ik nam het gevecht aan op korte termijn en wist een gameplan te bedenken om te winnen. Wat dat betreft ben ik blij, maar ik ben niet tevreden over mijn prestatie in de octagon. Het voelde niet alsof mijn geest en lichaam op dezelfde bladzijde zaten. Dus na het gevecht zei ik tegen mijn coaches. ‘Luister, ik weet dat we voor de titel willen gaan, maar laat me even mijn ritme vinden. Laat me even weer een normale training omgeving creëren en een normale trainingsschema opbouwen.’ Dus toen de UFC mij Alex Oliveira aanbood, kon ik een echt trainingskamp ondergaan. Nu kan ik echt mijn UFC-debuut maken.” 

Brooks staat bekend als grappler, maar de Amerikaan geeft aan dat hij veel traint op de striking aspect van MMA.

”Ik denk dat als mensen terugkijken op mijn gevechten zien dat mijn striking met elk gevecht beter gaat. Eén van de redenen dat ik het gevecht met Ross Pearson aannam, was om aan mijn striking te werken. Om aan de mensen te laten zien dat ik er beter in word. Het is misschien niet het mooiste wat je kunt zien over de wereld, maar ik word wel beter. Uiteindelijk kan ik altijd terugvallen op mijn grappling, maar ik wil mensen verrassen en laten zien dat ik een complete MMA-vechter ben. Oke, je zult altijd bekeken worden als een grappler en worstelaar, maar ik stap gewoon de octagon in wetende dat ik op elke manier kan winnen. Het enige dat ik kan doen is gewoon Will Brooks zijn en om te winnen op een dominante manier. Ik ben best goed geworden in het winnen dus laten we dat nu maar weer doen.”

‘Ill Will” gaf ook zijn mening over de UFC Lightweight divisie en naar zijn mogelijkheden.

”Ik voel dat er nu veel mogelijkheden zijn dus je kunt niet afwachten tot iemand je iets aanreikt. Je moet je missie bekend maken en de mensen op de hoogte brengen wat je wil doen in de divisie. Je moet niet stil staan en niks zeggen zoals Khabib, Ferguson en al die gasten aan de top. Die staan daar maar afwachtend te kijken totdat iemand hun aanwijst welke kant ze op moeten. Zo werkt dat niet. Je moet zelf zeggen dit wil ik doen en zo ga ik het doen en niet anders. Daarom kunnen mensen zoals Conor makkelijk hun ding doen. Wie zegt dat Khabib of Johnson voor de titel mag vechten na hun partij. Gezien de laatste omstandigheden kan alles gebeuren dus waarom geven ze mij niet de winnaar van dat gevecht. Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de sport is het niet meer alleen belangrijk om te presteren in de octagon. In deze tijd maak je geen kans om voor de titel te vechten als je jezelf niet kunt promoten buiten de octagon. Daarom is Conor nu de baas over iedereen.”

Brooks en Oliveira zullen vanavond vechten op catchweight nadat de Braziliaan zijn gewicht niet wist te behalen.

De volledige line-up, uitzendtijden en zenders:

Early Prelims (1:15 u op UFC Fight Pass)
– Kelly Faszholz vs. Ketlen Vieira
– Cody East vs. Curtis Blaydes
– Jonathan Wilson vs. Ion Cutelaba
– Nate Marquardt vs. Tamdan McCrory

Prelims (3:00 u op UFC Fight Pass)
– Keita Nakamura vs. Elizeu Zaleski dos Santos
– Shamil Abdurakhimov vs. Walt Harris
– Hacran Dias vs. Andre Fili
– Luis Henrique da Silva vs. Joachim Christensen

Main Card (5:00 u op FOX Sports 2)

– Louis Smolka vs. Brandon Moreno
– Joshua Burkman vs. Zak Ottow
– Will Brooks vs. Alex Oliveira
– John Lineker vs. John Dodson 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gegard Mousasi is op zoek naar een overwinning tijdens UFC 210

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Onze landgenoot Gegard Mousasi wist in ...

History is made: MMA eindelijk legaal in New York!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het was een lange zit ...

Aisling Daly met pensioen na hersenscan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: IMMAF Aisling ‘Ais the ...

Fight Announcements Recap Week 41.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Slechts 4 nieuwe gevechten werden deze ...