• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tim Kennedy is voor de derde keer in korte tijd ingepland voor een gevecht. Tot tweemaal toe ketste het gevecht met voormalig UFC kampioen Rashad Evans af wegens het niet krijgen van een vechtlicentie aan Evans kant. Met Kelvin Gastelum heeft Kennedy een gevecht gekregen dat op voorhand al op losse schroeven staat. Gastelum kreeg ten slotte een schorsing van zes maanden van de New York State Athletic Commission.

Het zit Kennedy niet mee om de octagon in te stappen voor een gevecht. Kennedy stond oorspronkelijk gepland om te vechten in de Madison Square Garden in New York op UFC 205, maar doordat Rashad Evans niet door de medische keuring kwam ging dit gevecht niet door. Het gevecht werd verzet naar UFC 206 doordat Evans zelf aangaf wel gezond te zijn. Na de NYSAC gaf ook de Toronto Athletic Commission geen vechtlicentie aan Evans. Hierdoor stond Kennedy weer met lege handen afwachtend op een tegenstander.

Inmiddels heeft de UFC bekendgemaakt dat Kelvin Gastelum zal vechten tegen Kennedy op UFC 206. Ook Gastelum stond gepland om te vechten op UFC 205 waar hij het op zou nemen tegen Donald Cerrone. De TUF 17 middleweight winnaar vocht al 3x op catchweight doordat hij zijn welterweight gewicht niet wist te halen. Nummer vier zou plaatsvinden op UFC 205, maar Gastelum had het blijkbaar zo bont gemaakt dat hij niet eens kwam opdagen bij de weigh-ins.

De NYSAC gaf Gastelum een schorsing van 6 maanden omdat hij niet kwam opdagen bij de weigh-ins. Vechters woorden normaal gesproken niet geschorst als ze het gewicht niet halen, maar de NYSAC besloot dit wel te doen. Naast Gastelum werd ook Thiago Alves geschorst wegens gewicht problemen. Een schorsing hoeft niet overgenomen  te worden door een andere commission dus hierdoor mag Gastelum wel vechten in Toronto.

Het is echter nog niet zeker of Toronto de schorsing die NYSAC aan Gastelum gegeven heeft honoreert. Dus het is nog altijd mogelijk dat Tim Kennedy voor de derde keer teleurgesteld wordt. Zoals het er nu uitziet zullen Kennedy en Gastelum de octagon instappen op UFC 206 in Toronto.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

Fight Announcements Recap Week 52.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ook deze week waren er ...

Oud Legacy FC baas, Mick Maynard aangenomen als nieuwe UFC match-maker

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Sean Shelby krijgt een promotie ...

Miesha Tate

Ook Miesha Tate reageert op uitspraken Edmond Tarverdyan

Miesha Tate reageert ook op de uitspraken van Edmond Tarverdyan. Net zoals Cyborg vindt ...