Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hoewel Joanna Jedrzejczyk een dominante UFC strawweight kampioen is, bleef er in Polen de discussie of ze ook daadwerkelijk beter was dan Karolina Kowalkiewicz. De kampioen wilde deze discussie maar al te graag de wereld uit helpen, en liet de UFC weten dat ze haar landgenoot moesten contracteren. Op UFC 205 stonden de landgenoten eindelijk tegenover elkaar, en wist Jedrzejczyk haar titel voor de vierde keer te verdedigen.

De kampioen was net zoals haar voorgaande UFC-gevechten de dominante vechter, en wist met haar snelheid en techniek vaak door Kowalkiewicz’s verdediging heen te komen. In de vierde ronde wist Karolina pas echt iets terug te doen, en bezorgde ze bijna de shock van de avond. Met een paar raken combinaties wist ze de kampioene tot wankel te brengen, maar Jedrzejczyk wist zich erdoor heen te slaan en won uiteindelijk via een unanimous decision. Kowalkiewicz hoopt gelijk op een rematch, maar daar wil haar landgenoot niet aan denken.

”Ze heeft de partij verloren. Het was 10-8 elke ronde. Misschien was ze 10 sec gevaarlijk in de vierde ronde. Thompson verdient een rematch, want Woodley vs Thompson zat heel dicht bij elkaar. Zij kan niet praten over een rematch. Ik hoorde dat ze na het gevecht gelijk naar Dana rende om een rematch te vragen maar kom op, kom op.”
Voor het blote oog heeft Joanna er nog nooit zo beschadigd bijgelopen na een gevecht, maar ze geeft zelf aan dat de partijen tegen Claudia Gadelha en Valerie Letourneau meer van haar eiste.

”Karolina was een zware partij. Ik hen geen disrespect naar haar getoond voor het gevecht. Ik was erg dominant in het gevecht, ik voelde me goed. Ik kon nog meer geven, maar dit was genoeg. Oke, ze had me goed te pakken in de vierde ronde, maar dat was het. Dus ze was ongeveer 15 seconde gevaarlijk. Dat was het. Ik voelde me geweldig en ik was goed. Ze is niet mijn moeilijkste gevecht geweest, maar ik verwachtte ook een moeilijke partij tegen haar. Zij was de uitdagen, en Poolse vrouwen zijn hard.”

Van de huidige top vijf: 1. Claudia Gadelha, 2. Karolina Kowalkiewicz, 3. Carla Esparza, 4. Rose Namajunas, 5. Jessica Andrade heeft de kampioen nog niet gevochten tegen Namajunas en Andrade. Zowel Esparza als Namajunas en Andrade hebben nog geen gevecht ingepland. Andrade won afgelopen september van Joanna Calderwood, en wist hiermee een ‘Performance of the Night’ bonus binnen te slepen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Preview: Alles wat je moet weten over UFC 196: McGregor vs. Diaz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In aanloop naar 5 maart, ...

Marcin Prachnio: Een UFC-debuut met een Nederlands tintje

Marcin Prachnio maakt dit weekend zijn UFC-debuut. Wij spraken hem in voorbereiding op zijn ...

Maak kennis met: Invicta Flyweight kampioen Barb Honchak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een divisie die tot ...

Fight Announcements Recap Week 12 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...