Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
 

Voormalig UFC light-heavyweight kampioen Lyoto ‘The Dragon’ Machida is door de United States Anti-Doping Agency geschorst voor 18 maanden nadat hij niet slaagde voor een drugstest. De Braziliaan werd gepakt op 7-Keto-DHEA een drug waarvan Machida niet wist dat het illegaal is. ‘The Dragon’ wijst naar USADA en geeft aan dat ze niet goed voorlichten.

Machida stond gepland om met Dan Henderson de octagon in te stappen voor een rematch op UFC on FOX 19 in april van dit jaar. De Braziliaan werd positief getest op 7-keto-dehydroepiandrosterone (DHEA), maar hij wist niet dat dit op de lijst van verboden middelen stond. In de MMA Hour bij Ariel Helwani geeft ‘The Dragon’ aan dat USADA geen goede voorlichting geeft.

”Ten eerste wil ik aangeven dat ik heel erg teleurgesteld ben in USADA. Ik vind het allemaal heel erg oneerlijk. Ik beken schuld dat ik 7-Keto gebruikt hebt. Het was geen verboden substantie toen ik het kocht in de supplement winkel. Op het etiket stond 60 vegetarische capsules. USADA heeft geen instructies gegeven aan mij dus ik vind dat zij in de fout zijn gegaan om ons op de hoogte te houden. Om eerlijk te zijn kreeg ik pas een lijst van verboden middelen na mijn schorsing, 2 dagen daarna zelfs. Voor mijn schorsing heb ik niks ontvangen, en dat zou wel de bedoeling moeten zijn. Toen de UFC USADA erbij haalde,dacht ik dat ze de vechters instructies zouden geven en ons opleiden. In plaats daarvan geven ze ons onredelijke straffen. Ik wist niet dat het een verboden substantie was, maar helaas geloofde ze mijn onschuld niet.”
7-Keto-DHEA is een substantie die helpt bij het verliezen van gewicht. Machida geeft aan dat hij het vooral gebruikte tegen de stres.

”Ik kom van twee opeenvolgende verliespartijen. Het trainen ging maar moeizaam en ik was heel gestrest. Dus ik gebruikte het voor mij stres. Ik wist niet dat het verboden was. Ik gebruikte het uit goede intenties. Waarom zou ik dit nemen als ik weet dat het verboden is? Waarom? Iemand met een goed geweten zou dat nooit doen. Ik nam het supplement. Ik heb twee ooggetuigen die mij het supplement hebben zie innemen terwijl ik wist dat mijn bloed getest zou worden. Dus ik nam ze omdat ik het echt niet wist. Ik neem de schuld op me, want ik maakte een fout. Maar ik vind het extreem overdreven om mij zo erg te straffen.”

Door zijn schorsing zal de 38-jarige Machida pas eind 2017 weer in de octagon kunnen stappen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 213: Inside the Octagon – Yoel Romero vs. Robert Whittaker

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.In UFC Inside the Octagon analyseert ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Kelvin Gastelum versloeg onlangs een ...

Jon Jones

Jon Jones en Daniel Cormier stoken het vuurtje nog verder op

Jon Jones en Daniel Cormier gaan op social media alvast vol tegen elkaar te ...

Georges St-Pierre ontevreden over UFC-contract

Georges St-Pierre geeft aan dat hij niet tevreden is met zijn contract, en dat ...