Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Rafael Dos Anjos verloor zijn UFC-titel afgelopen juli aan Eddie Alvarez. In Mexico City stapt de Braziliaan de octagon in met Tony ‘El Cucuy’ Ferguson om zijn weg naar de titel nieuw leven in te blazen. Dos Anjos hoopt via Ferguson een nieuwe poging te krijgen op de titel, en denkt dat die poging tegen McGregor zal zijn.


Geheel onverwachts verloor Dos Anjos zijn titel aan Eddie Alvarez. De Braziliaan was de grote favoriet, en niemand buiten Alvarez en omgeving hield rekening dat hij de belt zou verliezen. Binnen één ronde moest Dos Anjos zijn meerdere kennen in Alvarez via een technische knock out. In een gesprek met Matt Serra van UFC Unfiltered geeft hij aan dat het eenmalig was.

”Dit heb je in MMA. Als je goed geraakt wordt dan gebeurd dit. Ik denk dat ik gewoon een slechte avond had, en Eddie Alvarez deed het goed. Maar als we tien keer vechten win ik negen keer. Ik weet heel zeker dat ik de beste lightweight ben in de wereld, en als ik gezond genoeg blijf weet ik zeker dat ik het weer kan laten zien.”

Tony Ferguson is bezig aan een zeer indrukwekkende reeks van acht opeenvolgende overwinningen in de UFC. De Ultimate Fighter 13 winnaar vocht in totaal twaalf keer voor de grootste MMA-organisatie ter wereld en won hiervan 11 gevechten. Michael Johnson was tot op heden nog de enige die ‘El Cucuy’ wist te verslaan.

”Zoals je al zegt hij komt van acht opeenvolgende zeges af. Ik vroeg om een rematch met Alvarez maar dat gebeurde niet. Toen heb ik aan mijn manager gevraagd tegen wie ik moet vechten. Wie moet ik verslaan om weer voor de titel te mogen vechten, en we kwamen bij Ferguson uit. Ik denk dat de winnaar (wat ik zal zijn) voor de titel mag vechten. Hij is sterk, goede jiu-jitsu, goede guard, goed op de grond en hij heeft een funky stijl, maar dat zal ik aankunnen. Ik ben klaar om te laten zien dat ik de echte kampioen ben, en om te laten zien dat ik sterker dan ooit ben.”

Rafael Dos Anjos wil nog niet verder kijken dan Ferguson, maar hij gaat er wel vanuit dat de winnaar mag vechten voor de UFC lightweight titel. Een voorkeur heeft de voormalige kampioen niet, maar hij denkt dat het tegen McGregor wordt. Dos Anjos stond eigenlijk gepland voor een super fight met ‘The Notorious’ maar brak kort voor het gevecht zijn voet.

”Helaas brak ik voor het eerst in me leven mijn voet. Ik heb 33 professionele gevechten gehad, en had nog nooit moeten afzeggen door een blessure. Ik denk echt dat Conor een grote kans heeft om de titel te winnen. Hij heeft een grote kans om Alvarez te verslaan.”

Een gevecht met Conor McGregor staat garant voor veel geld. Dos Anjos geeft echter aan dat het hem niet uitmaakt. Hij wil de titel hebben, en als Conor die heeft dan vecht hij graag tegen de Ier.

”Vechten tegen Conor is niet mijn doel. Mijn doel is mijn belt terugwinnen, maar als Conor de belt heeft en besluit deze te willen verdedigen dan ben ik de juiste man. Conor of Alvarez wie er ook wint, maar enkel en alleen tegen Conor vechten is niet mijn doel. In alles wat ik doe in mijn leven wil ik de beste zijn. Dus als ik in de UFC lightweight divisie vecht wil ik de beste zijn. Ik had de titel en nu wil ik hem terug. Als Conor wint en besluit dat hij zich niet schuilt achter de titel, en er alleen op zit om de hele divisie op te houden dan sta ik klaar om hem terug te pakken.”


Volledige line-up UFC Fight Night 98 Mexico City, 5 november 2016, Arena Mexico City, Mexixo

Main Card:

–  Radael Dos Anjos vs Tony Ferugson
–  Diego Sanchez vs Marcin Held
–  Ricardo Lamas vs Charles Oliveira
–  Martin Bravo vs Claudio Puelles
–  Beneil Dariush vs Rashid Magomedov
–  Alexa Grasso vs Heather Jo Clark
Prelims:

–  Erik Perez vs Felipe Arantes
–  Marco Beltran – Joe Soto
–  Erick Montano vs Max Griffin
–  Henry Briones vs Douglas Silva de Andrade
Early Prelims:

–  Sam Alvey vs Alex Nicholson
–  Marco Polo Reyes vs Jason Novelli
–  Enrique Barzola vs Chris Avila
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Alistair Overeem stapt de octagon weer in en zal Francis Ngannou tegenkomen op UFC ...

Aldo wil lightweight gevecht met ‘p*ssy’ McGregor na FW titelverdediging

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose ‘Junior’ Aldo mag zich ...