Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kelvin Gastelum heeft voor de vierde keer in zijn UFC-carrière niet zijn gewicht gehaald. Ditmaal maakte de TUF 17 winnaar het zo bont dat hij niet eens kwam opdagen bij het verplichte weigh-in moment. De New York State Athletic Commission schorst Gastelum hierdoor administratief voor zes maanden. Deze schorsing geldt echter alleen voor New York, en hij mag dus wel vechten op andere evenementen zoals UFC 206 Toronto.

Gastelum is geen onbekende voor de UFC als het gaat om het niet halen van gewicht. Drie keer eerder vocht hij op catchweight omdat hij niet het maximale gewicht van 170+1 pond wist te behalen. Tegen Nico Musoke (172,75), Woodley (180) en Hendricks (171,25) vocht Gastelum al buiten zijn gewichtsklasse. Alleen de huidige UFC welterweight kampioen Woodley wist de partij op catchweight te winnen. Hierdoor nam Gastelum geen deel aan UFC 205 en kon ook Donald Cerrone geen geschiedenis schrijven in de Madison Square Garden. Cerrone vecht nu op UFC 206 tegen Matt Brown.

Een administratieve schorsing is anders dan een gewone schorsing doordat het niet gehonoreerd hoeft te worden door andere commissions. Hierdoor geldt de schorsing van zes maanden alleen in New York, maar is hij vrij om te vechten op een andere plaats zoals UFC 206 in Toronto.

De UFC denkt eraan om Gastelum te laten vechten op UFC 206. Doordat Rashad Evans geen vechtlicentie heeft gekregen, is Tim Kennedy nog aan het zoeken naar een tegenstander op middleweight. Het ziet er ook naar uit dat Gastelum geen andere keuze heeft dan een gewichtsklasse hoger te vechten. Dat Gastelum ook goed rendeert op middleweight hebben we kunnen zien in The Ultimate Fighter. De Amerikaan won het 17e seizoen van het immens populair reality programma van de UFC dat gehouden werd op middleweight klasse.

De NYSAC schorsing van zes maanden zal hierin geen rol spelen tenzij de Toronto Athletic Commission meegaat met de beslissing van de NYSAC.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Joanna Jedrzejczyk onthult grote plannen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: ESPN Het gaat kampioene ...

UFC 213 Embedded: Vlog Series – Episode 5

Een nieuwe aflevering van UFC 213 Embedded met Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Yoel Romero ...

UFC 205 Free Fight: Conor McGregor vs Nate Diaz 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We moeten nog even geduld ...