Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Tony ‘El Cucuy’ Ferugson liet een goede indruk achter tijdens zijn overwinning op Rafael Dos Anjos, maar de 32-jarige Amerikaan gelooft dat het beste nog moet komen. Ferguson bereidde zijn win streak uit naar 9 opeenvolgende overwinningen, en bezit nu de nr. 1 contender plek. Beide heren geen naar huis met een extra $50K voor Fight of the Night.

In gesprek met de gebruikelijke post fight media verplichtingen liet Ferguson weten dat hij in drie divisies kampioen wil worden. Naast zijn huidige lightweight divisie wil ‘El Cucuy’ ook de featherweight en welterweight titel op zijn naam zetten.

”Er zijn twee andere divisies waar ik ook graag in wil vechten. Ik woog 153 pond tijdens de weigh-ins, en ik had mijn broek nog aan. Ik kan nog wel verder zakken naar 145 pond. Ik kan iedereen verslaan daar. Daarna kan ik terug gaan naar 155 pond om daar ook iedereen te verslaan, en vervolgens kan ik ook naar 170 pond gaan om hetzelfde trucje te doen. Ik wil een multi-divisie kampioen zijn.”

Ferguson heeft al geschiedenis op 170 pond in de UFC. ‘El Cucuy’ nam deel aan The Ultimate Fighter 13 wat een welterweight seizoen was. Ferguson won uiteindelijke het hele toernooi. Daarnaast won Ferguson in 2010 de PureCombate welterweight titel.

Ondanks zijn succesvolle geschiedenis op welterweight zal hij zich nu eerst richten op de lightweight titel. Eddie Alvarez zal aankomende zaterdag zijn titel voor het eerst verdedigen tegen Conor McGregor, en de winnaar van die partij vecht hoogstwaarschijnlijk tegen ‘El Cucuy’ volgend jaar.

Ferguson kan komend weekend dus lekker achterover leunen, en kijken wie mogelijk zijn volgende tegenstander is. Het blijft natuurlijk speculatie, want de UFC kiest zijn gevechten de laatste tijd niet meer precies volgens de rankings.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Dana White liet tijdens de ...

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

Preview: Alles wat je moet weten over: UFC Fight Night 87 [Overeem vs. Arlovski]

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eindelijk is het zover, de ...

Joe Lauzon

Joe Lauzon: “Stevie Ray lijkt op elk onderdeel solide.”

Joe Lauzon is al jaren een zeer vermakelijke vechter, en hij vecht morgen op ...