Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Conor ‘The Notorious’ McGregor is geen featherweight kampioen meer nadat hij ‘vrijwillig’ zijn titel inleverde. Al voordat McGregor de octagon instapte op UFC 205 ontstond de discussie al wat er zal gebeuren als hij daadwerkelijk twee titels op zijn naam weet te zetten. Door een blessure van Daniel ‘DC’ Cormier werd deze vraag sneller beantwoord dan verwacht en is McGregor alleen nog maar de lightweight kampioen. Dana White geeft aan dat het echt Conor’s eigen keuze was.
Cormier zou zijn titel verdedigen in een rematch tegen Anthony ‘Rumble’ Johnson op UFC 206. Door een liesblessure moest ‘DC’ zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht. Om het evenement in Toronto aantrekkelijk te houden besloot de UFC om Max ‘Blessed’ Holloway en Anthony ‘Showtime’ Pettis door te schuiven als main event, en dat ze gingen strijden om de UFC interim featherweight titel. Een titel die op naam van Jose ‘Junior’ Aldo stond. Aldo werd doorgeschoven van interim naar de undisputed kampioen waardoor de interim titel vrijkwam. In gesprek met Yahoo Sports op donderdagavond gaf Dana White aan dat McGregor zelf zijn titel inleverde. Ook liet White weten dat onder andere zijn schuld was dat Conor zolang buiten zijn featherweight divisie om vocht.

”Luister, ik heb Conor tegen Nate Diaz laten vechten, en daarna heb ik hem weer tegen Nate Diaz laten vechten. Daarna kwam het hele 155 pond verhaal en dat heb ik hem ook laten doen. Maar aan het einde van de dag betekende dat de hele divisie stil stond. Zijn divisie zat op slot en veel jongens waren daar boos om.

Dit was mijn manier om dit probleem op te lossen. Ik wilde dat Aldo voor de belt vocht tegen Holloway maar hij had meer tijd nodig. Nadat ik naar de situatie keek leek het ons logisch om Aldo kampioen te maken en Holloway en Pettis voor de interim-titel te laten vechten, en als Aldo ervoor klaar is dan kan de winnaar daartegen vechten.”

Doordat McGregor zelf nog geen statement naar buiten gebracht heeft is het nog steeds onduidelijk of hij zijn titel echt vrijwillig afgegeven heeft. Zijn hoofdcoach John Kavanagh gaf eerder deze week aan dat hij het belachelijk vindt dat de UFC Conor heeft gestript van zijn titel om UFC 206 te redden. White geeft aan dat de UFC Conor niet gestript heeft maar dat de Ier er zelf voor koos.

”Kavanagh is verkeerd geïnformeerd. Hij is niet van alles op de hoogte denk ik. Denk jij dat ik dat gedaan heb? Dit was Conor’s keus.”

Holloway vs Pettis zullen op 10 december uitmaken wie er mag vechten tegen Aldo. Daarnaast is het nog steeds wachten totdat McGregor zich voor het eerst uitspreekt over de situatie.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 213: Inside the Octagon – Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van Inside ...

Cub Swanson: “Het voelde alsof ik dood ging.”

Cub Swanson voelde alsof hij moest vechten voor zijn leven door de guillotine choke ...

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov beschimpt McGregor: “Ik geef geen ruk om hem.”

Het is niet vreemd dat Khabib Nurmagomedov het nieuws op dit moment domineert. Het ...

(Video) Joe Rogan hint naar Alvarez vs McGregor op UFC 205

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De populaire UFC-commentator, Joe Rogan ...