Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
foto: UFC on FOX

Officieel is er nog niks bevestigd,  maar Khabib “The Eagle” Nurmagomedov en Tony “El Cucuy” Ferguson zouden het graag tegen elkaar op willen nemen in een eventuele “Title Eliminator match”. Via Twitter is het duidelijk dat zij het vizier op elkaar hebben gericht.

Via zijn Twitteraccount gaf Khabib Nurmagomedov (24-0) aan dat er een wedstrijd geboekt was en dat er een binnenkort een aankondiging aan zou komen. Zijn waarschijnlijke tegenstander Tony Ferguson (22-3) gaf aan dat hij akkoord ging met de wedstrijd, maar dat de voorwaarden hem niet bevielen. Waarschijnlijk zal dit nog een stevige onderhandeling worden, maar de kans zit er goed in dat dit gevecht door gaat.

Nurmagomedov staat op dit moment op de 1e plek in de Lightweight divisie en op 12e plek in de pound-for-pound ranking van de UFC. Hij is in bezit van een zwarte band in Judo, maar staat meer bekend om zijn Sambo technieken. Nurmagomedov heeft een perfecte staat van dienst, door 24 wedstrijden in zijn MMA carrière ongeslagen te blijven, waaronder 8 in de UFC.

Nurmagomedov en Ferguson op Twitte

Tevens heeft Nurmagomedov een bijzonder record in de UFC met 27 geslaagde takedowns in één wedstrijd, dit record was gevestigd tegen Abel Trujillo tijdens UFC 160. Zijn laatste wedstrijd wist hij overtuigend te winnen van Michael Johnson tijdens UFC 205 via Submission (Kimura) in de 3e ronde. Zijn ogen waren eerst gericht op de Lightweight kampioen Conor “The Notorious” McGregor, echter gaf McGregor aan dat hij een pauze gaat nemen omdat zijn partner in verwachting is van hun eerste kind in mei.

Ferguson  heeft een win-streak van negen in de UFC en staat op dit moment 2e in de Lightweight divisie. Ferguson is vanaf 2013 ongeslagen en heeft van zijn 13 UFC gevechten slechts 1 keer verloren. Deze wedstrijd verloor hij van Michael Johnson via Decision tijdens UFC on FOX 3 op 5 mei in 2012.

Ferguson won zijn vorige wedstrijd in een enerverende partij tegen voormalig Lightweight kampioen Rafael Dos Anjos via Decision. Ferguson heeft 9 keer via KO/TKO, 8 keer via Submission en 5 keer via decisions gewonnen in zijn MMA carrière. Het liefst zou Ferguson in de UFC voor een win-streak van 10 willen gaan, om het net zoals “The Eagle” na een overwinning het mogelijk op te nemen tegen de kampioen Conor McGregor.


Het enige wat deze partij waarschijnlijk vertraagt volgens Ferguson is het overeenkomen met de voorwaarden .
Mocht het zo ver komen, wie zal er dan volgens jou met de winst vandoor gaan?
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

The talk before the walk: Anderson Silva vs Michael Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. “The talk before the walk” ...

(VIDEO) El Guapo’s Fight Analysis: UFC 194: Aldo vs McGregor (ENG)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – Bas “ El ...

(Video) UFC 204 Countdown: Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van UFC ...

UFN 86 Rothwell vs. Dos Santos Recap : Weinig spektakel tijdens het eerste bezoek van de UFC aan Zagreb.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT- Na drie weken zonder UFC ...