Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Meerdere UFC-atleten waaronder Georges ‘Rush’ St-Pierre en Donald ‘Cowboy’ Cerrone spraken zich steeds vaker uit dat de rechten van een vechter niet goed vertegenwoordigt wordt in de UFC. Gister werd de eerste stap gezet naar verbetering met de introductie van de MMA Athletes Association. De Canadese legende St-Pierre nam de leiding gisteravond tijdens de conference call.

Voormalig UFC kampioen St-Pierre wordt vergezeld door andere voormalige UFC-kampioenen Cain Velasquez en TJ Dillashaw. Ook Donald Cerrone en Tim Kennedy sluiten zich aan bij de MMAAA en tot slot voegt voormalig Bellator eigenaar Bjorn Rebney zich ook toe aan het stel. Rebney gaf aan dat hij voornamelijk als adviseur zal fungeren.

”Elke keer als we vechten zijn we bang. Dit is een ander gevecht. Ik weet dat veel van ons bang zijn als we vechten. Het is tijd om op te staan en het juiste te doen. Ik weet dat veel atleten anoniem willen blijven, maar laat je horen jongens. Kom naar ons toe. Het is tijd dat we voor onszelf opkomen.”, aldus St-Pierre.

De MMAAA wil zich in eerste instantie richten op drie hoofddoelen. Ze willen een regeling bewerkstelligen voor bestaande en voormalige vechters van de UFC. Ook willen ze het omzet percentage van een evenement beter verdelen. Op dit moment gaat slechts 8% naar de vechters en MMAAA wil dit percentage naar 50% brengen. Daarnaast willen ze ook een collectieve arbeidsovereenkomst voor de UFC-atleten afdwingen. Hiermee krijgen vechter bijvoorbeeld altijd betaald, ook als een gevecht uiteindelijk niet doorgaat door wat voor reden dan ook.

”Ik ben er altijd vanuit gegaan dat de vechter niet achterwege gelaten zouden worden gezien de UFC nu zoveel succes heeft.”, aldus Kennedy.

Rebney benadrukt dat de MMAAA geen vakbond is maar een vereniging. Ze hebben hiervoor gekozen omdat ze dan meer macht kunnen uitoefenen. Een vakbond moet zich houden aan procedures en een vereniging hoeft dit niet. Ze zullen wel gaan samenwerken met de Professional Fighters Association (PFA) en MMA Fighters Association (MMAFA) vakbonden.

De UFC heeft zich kort uitgesproken over de ontstane situatie met de introductie van MMAAA tegen MMA Fighting.

”Wij respecteren al onze vechters en staan altijd open om een gesprek aan te gaan om de sport te verbeteren.”

De UFC-official wilde verder geen uitspraken doen omdat de UFC vindt dat er niet genoeg details zijn besproken tijdens de conference call.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who`s Next?!? UFC 193: Rousey VS. Holm

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. ‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek ...

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

Zou UFC eigenaar WME-IMG ooit Invicta FC overnemen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Invicta featherweight kampioene Cris Cyborg ...

UFC 215 Free Fight: Demetrious Johnson vs. Kyoji Horiguchi

Demetrious Johnson kan zich onsterfelijk maken door het record van meest achtereenvolgende titelverdedigingen te ...