Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Holly ‘The Preachers Daughter’ Holm kan zich opmaken voor de aller eerste Women’s featherweight titel gevecht in de geschiedenis van de UFC. Ze zal het hierin opnemen tegen onze Germaine ‘The Iron Lady’ de Randamie in Brooklyn op UFC 208. Holm had niet verwacht dat ze voor een titel mocht vechten na twee verliespartijen achter elkaar. De Randamie als tegenstander kwam ook onverwachts voor de voormalige UFC-kampioen.

Holm zal voor altijd bekend staan als de persoon die Ronda ‘Rowdy’ Rousey van haar troon wist te halen via een verwoestende technische knock out. Wat het begin moest zijn van een dominante tijdperk als kampioen, werd echter het begin van het einde voor Holm. In haar eerste titel verdediging ging het al mis tegen de inmiddels gepensioneerde Miesha ‘Cupcake’ Tate. Op UFC 196 wist Holm de partij vier rondes te domineren maar belandde ze in een submission in de laatste ronde.

Op UFC on FOX 20 kon ze zich revancheren tegen Valentina ‘Bullet’ Shevchenko maar ook deze partij wist de voormalige kampioen niet te winnen. Ze verloor uiteindelijk via een unanimous decision en de kans voor een nieuwe belt moest weer worden uitgesteld. Er waren inmiddels wat gesprekken achter de schermen of ze het wilde opnemen tegen Cris Cyborg op catchweight, en het kwam dan ook als verrassing dat ze uiteindelijk mag vechten voor de feahterweight titel tegen ‘The Iron Lady’.

”Ik heb een paar gesprekken gehad over mogelijke tegenstanders zonder dat er echt iets vast gezet werd. Daarna had ik een gesprek en werd mij Cyborg aangeboden op catchweight, en dat wilde ik wel doen. We wisten dat ze niet 136 pond zou halen dus we zeiden dat we op 139 pond wilden vechter in achterhoofd houdend dat het waarschijnlijk 140 zou worden. Maar dat ging uiteindelijk niet door. Daarna had ik een ander gevecht gepland staan eind januari in Denver toen ik gebeld werd voor de 145 pond titel tegen Germaine de Randamie. Het was niet het telefoontje dat ik verwacht had, maar ik zei gelijk ja.”

De kans is groot dat de winnaar van UFC 208 zal vechten tegen de Invicta FC featherweight kampioen Cyborg.

”Ja, dat is de UFC wel van plan denk ik. Ze is zeker een grotere 145 pond vechter maar ik sta overal voor open. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. Eerst focus ik me op dit gevecht. We bekijken het van gevecht naar gevecht, maar ik sta overal voor open.”

Naast het gevecht met Cyborg staat Holm er ook voor open om terug te gaan naar de 135 pond divisie. Een super fight met Ronda Rousey klinkt haar ook aantrekkelijk in de oren.

”In een perfecte wereld zal ik graag terug gaan naar de 135 divisie om te vechten voor de titel. Ik wil nog niet verder kijken dan dit gevecht dus voor nu is de 145 titel mijn doel, maar hoe vet is het om nu in twee divisies voor de titel te mogen vechten. Dat heeft een vrouw nog nooit gedaan in de UFC. Het ultieme doel is beide titels tegelijk in mijn bezit te hebben. Ik denk dat iedereen dat wel wil in deze sport als ze de kans krijgen.

Ik denk dat iedereen met een normaal verstand weet dat dat een groot gevecht zal worden. Er zijn veel mensen die MMA niet eens volgen, maar die dat gevecht weer willen zien. Dus dat is zeker iets waar de mensen in geïnteresseerd zullen zijn. Maar de tijd zal het leren. We moeten eerst kijken hoe 30 december en 11 februari gaat. Na die twee gevechten kan het er heel anders uitzien voor iedereen.”

Holm zal het 11 februari 2017 opnemen tegen Germaine de Randamie in de Barclays Center op UFC 208 in Brooklyn, New York, Amerika.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Herleef UFC 202, maar dan in slowmotion

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Kun je ook geen genoeg ...

Gustafsson Teixeira

Lichtzwaargewichten bepalen zondag in Stockholm de toekomst van de divisie

Aanstaande zondag is UFC Fight Night 109 in Stockholm, waar met name voor de ...

Dana White: ”Pettis is te oud en te groot om featherweight nog te halen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 blijft maar tegenslagen ...

Dana White: “Het is krankzinning dat DJ niet tegen TJ wil vechten.”

Dana White spreekt zijn ongenoegen uit over Demetrious Johnson tijdens UFC Unfiltered. De UFC-president ...