Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cain Velasquez gaf eerder deze week in een interview aan dat hij niet zonder hulpmiddelen pijnvrij kan trainen. De Nevada Athletic Commission heeft nu bekendgemaakt Velasquez geen vechtlicentie te geven waardoor zijn gevecht met Fabricio ‘Vai Cavalo’ Werdum niet meer door gaat.

Velasquez heeft vaker problemen met blessures in zijn MMA-carrière. De vele blessures hebben zelfs veel MMA-atleten doen twijfelen over de werkmethode van de A.K.A Gym. Waar onder andere light-heavyweight kampioen Daniel ‘DC’ Cormier en voormalig middleweight Luke Rockhold rondlopen. In een interview met ESPN gaf Velasquez aan dat hij een operatie nodig heeft, maar dat het voor nu goed gaat met hem.

”Het komt wel goed. Ik krijg een cortisone injectie. Dan zal ik zonder problemen 100% zijn. Ik doe nu 2 uur lange trainingen op de been. Het gaat goed, en ik zal goed zijn. Het is een zeurende pijn die langs je been gaat, en het is zo ver dat als ik 10 minuten sta, dan moet ik even zitten. Als je er even op uitgaat, half uur, dan weet je dat het best pijn gaat doen. Dan moet je even zitten om de druk van je rug af te halen.

Tijdens de operatie schaven ze een stukje bot af zodat er meer ruimte is voor de heup zenuw. Na mijn laatste operatie zei de dokter dat ik voor de rest van mijn leven pijnvrij moet zijn. Maar gezien mijn werk en de manier hoe ik train kan de pijn terugkomen. Ik wist niet hoelang het zou duren voordat ik het weer zou voelen. Uiteindelijk heeft het dus een jaar geduurd.”

Commissie executive directeur Bob Bennet liet zaterdag weten aan MMA Fighting’s Ariel Helwani dat de NAC Velasquez geen licentie geeft.

”Gebaseerd op zijn medische lijst, interviews met Mr. Velasquez, goede inschattingen van onze voorzitter, hoofd vertegenwoordigers, executive directeurs, fysiotherapeuten en het feit dat we de gezondheid van de vechter willen beschermen hebben we besloten dat Velasquez niet fit genoeg is om te vechten.

Het is overduidelijk dat Mr. Velasquez fysiek is aangetast en dat zou hem een groot fysiek nadeel opleveren in het gevecht. Daarom hebben we besloten om hem medisch te schorsen.”

De twee zwaargewichten stonden gepland om te vechten op UFC 207 in Las Vegas. De UFC is niet opzoek naar een vervanger voor Velasquez.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Afgelopen week heeft UFC 211 ...

Kersverse Glory-kampioen Robin van Roosmalen geïnteresseerd in UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Robin ‘Pokerface’ van Roosmalen heeft ...

UFC London Media Scrum: Makwan Amirkhani vs Mike Wilkinson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Joshua Dufort met Makwan Amirkhani ...