Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMAjunkie / USA Today

De Featherweight partij tussen de UFC veteraan Cub Swanson en de veelbelovende Doo Ho Choi was van te voren een match-up waar velen zich op verheugde tijdens UFC 206 en het stelde niet teleur.

Cub Swanson (24-7-0) trok aan het langste eind in een bloedstollend en enerverend gevecht dat over en weer ging en uiteindelijk werd besloten via een unanimous decision (30-27, 29-28 en 30-27). Swanson boekte hiermee zijn derde overwinning op rij in de featherweight divisie en maakte een einde aan de “8 fight win-streak” Choi.

Doo Ho Choi (15-2-0) opende goed in de eerste ronde met verscheidene knietjes in de clinch en probeerde Swanson vroeg in de wedstrijd met volle concentratie en timing te raken. Swanson was niet bang om de “boxing battle” aan te gaan met Choi en raakte hem met goede stoten. Het ging over en weer en het was een veelbelovend begin van de rest wat nog moest komen.

In de tweede ronde ging het van spannend naar een werkelijk spektakel. Choi werd na een snelle en effectieve three-punch combinatie van Swanson goed geraakt en Swanson zocht naar de finish. Choi overleefde het en na goede stoten in de counter van Choi was het dit keer Swanson die probeerde te overleven. Het lukte Swanson ook om door te zetten nadat hij een paar harde stoten naar zijn lichaam en hoofd kreeg. De vechters zochten diverse malen in de tweede ronde naar de finish. Maar beide gaven gelukkig niet op.

Swanson kreeg Choi naar de grond en landde een paar stoten, Choi kon zich er echter uitstekend uit verdedigen en het geweld ging weer verder. Swanson gooide een prachtige “cartwheel” trap, raakte Choi met harde stoten en een “spinning backfist”. Choi wist de storm te overleven in de tweede ronde en iedereen keek uit naar nog een ronde. Het publiek maakte enorm veel geluid, klapte in hun handen en net zoals alle andere kijkers verheugde zij zich op nog een ronde.

Choi’s precisie gaf Swanson problemen in de derde ronde en Swanson probeerde met enkele takedown pogingen Choi op de grond te krijgen. Swanson zette sterk door en raakte Choi goed met zijn linker en rechter.  In de laatste minuut probeerde Swanson met zijn combinaties, een superman-punch, een cartwheel kick en een spinning backfist om Choi te finishen. Maar Choi kon dit overleven en het was aan de jury om een winnaar aan te wijzen.

De winnaar Cub Swanson leverde in deze thriller totaal 122 strikes (73% hoofd, 19% lichaam en 7% benen) en Doo Ho Choi leverde in totaal 87 strikes (88% hoofd, 11% lichaam en 1% benen).
                   
Cub Swanson was erop gebrand om te winnen nadat Doohoi Choi hem uitdaagde voor dit gevecht en gaf het volgende aan in de octagon na zijn overwinning:

“Ik wist wat hij kon en hij verdiende alle hype, echter maakte hij een grote fout door mij uit de dagen. Het gaf mij het gevoel, dat hij dacht, dat ik het niet meer kon en ik vroeg het me zelf toen ook af. Ik heb keihard getraind en wou iedereen bewijzen dat ik het nog steeds heb en ik ben nog steeds aan het leren.”

Overigens gaf Cub Swanson in de post-fight conferentie aan dat hij hoopt op een rematch tegen Frankie Edgar (verlies ronde 5 Submission), Ricardo Lamas (verlies ronde 2 Submission) of Chad Mendes (ronde 3 Unanimous decision).
                 
 “Ik geloofde er echt in dat ik zou winnen, en zo voelt het dus om te verliezen. Ik ga nog meer trainen en ik ga nooit meer verliezen” zei Choi na de wedstrijd.

“Het klinkt misschien een beetje gek, maar mijn trainer en ik zijn beide grote fans van Cub Swanson. Ik wilde echt heel graag tegen hem vechten en diep in mijn hart had ik ook gedacht dat ik zou winnen” gaf Choi aan toen Joe Rogan vroeg naar zijn bevindingen van Swanson.

De hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt en de vechters zijn beloond met “The fight of the night bonus” en ontvangen beide $50.000 in een potentiële “Fight of the year”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Lewis reageert op Browne’s huiselijk geweld beschuldigingen in octagon interview

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Derrick ‘The Black Beast’ Lewis versloeg ...

Frankie Edgar

Frankie Edgar: “Er staat veel voor mij op het spel bij het gevecht tegen Yair.”

Frankie Edgar kreeg in plaats van Ricardo Lamas Yair Rodriguez als nieuwe tegenstander voorgeschoteld. ...

UFC 218 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug met een nieuwe reeks aan vlog series. In deze editie ...

Anderson Silva wil zichzelf graag testen tegen Conor McGregor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Anderson ‘The Spider’ Silva zal ...