Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Invicta featherweight kampioene Cris Cyborg

Met de aankondiging van het eerste titelgevecht voor de Women’s featherweight divisie tussen Holly Holm en Germaine de Randamie, zou je er vanuit kunnen gaan dat er ook een divisie opgebouwd zal moeten worden. Waarom dan niet meteen Invicta FC overnemen?

Toen de Zuffa nog eigenaar was van de UFC, was dit iets waar je eigenlijk op zou kunnen rekenen. Zuffa heeft in het verleden vaker MMA organisaties, met de rechten en een selectie van atleten overgenomen.

Met de overname van o.a. Pride FC, de WEC en Strikeforce heeft Zuffa er altijd voor gezorgd dat zij de (volgens hun) beste atleten onder contract hadden. Het kopen van Invicta FC zou een manier kunnen zijn om de huidige dames divisies direct op te vullen met talent en eventuele nieuwe sterren te ontwikkelen.

Invicta FC

Mellony Geugjes

De Invicta Fighting Championships (Invicta FC) is een Amerikaanse MMA die organisatie opgericht is door Janet Martin en Shannon Knapp in 2012. Invicta richt zich op evenementen waar uitsluitend vrouwelijke MMA atleten vechten. Het “roster” van Invicta FC betaat uit 120 atleten ,in 6 verschillende gewichtklassen waaronder 1 Nederlandse: Mellony Geugjes.

Het ontstaan van Invicta FC is te danken aan de overname van de MMA organisatie “Strikeforce”, die Zuffa in 2011 kocht. Hoewel Zuffa ook een gedeelte van de atleten overnam was er nog geen sprake van vrouwelijke atleten in de UFC. Shannon Knapp en Janet Martin zagen hier een kans in en begonnen Invicta FC.

Invicta: Aantal atletes per divisie

– Atomweight: 21
– Strawweight: 27
– Flyweight: 27
– Bantamweight: 24
– Featherweight: 18
– Lightweight: 3

De dames zijn in de UFC natuurlijk niet zo sterk vertegenwoordigd dan bij Invicta, maar toch is er een duidelijke groei van aanwezigheid sinds de eerste vrouwelijke atlete een contract tekende bij de UFC (Ronda Rousey, november 2012).

foto: MMAJunkie

Het twintigste seizoen van “The Ultimate Fighter” heeft vanwege de Strawweight deelneemsters ook gezorgd een stevige groei. In de UFC vecht op dit moment slechts één Nederlandse dame, Germaine de Randamie.

UFC: Aantal atletes per divisie

– Strawweight: 40
– Bantamweight: 28
– Featherweight: 3

Overnemen of niet?

Met bijna wekelijks een UFC evenement, lijkt het haast onmogelijk voor de UFC om alle atletes van Invicta over te nemen. De UFC heeft met de overname van de andere MMA organisaties ook veel atleten niet overgenomen en tevens ook vanuit hun eigen stal afscheid moeten nemen van atleten.

Dus overnemen of niet? Voor het opbouwen van een goede Women’s featherweight divisie zou de UFC inderdaad Invicta over kunnen nemen, maar zullen ze dat doen ten kostte van de mannelijke atleten? Of kijkt de UFC toch intern en schuiven zij met de huidige atletes in de divisies?

Hoe denk jij dat de UFC dit aan zal pakken?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Ice-Cube: “Als ze ons blij maken dan verplaatsen we wel.”

Floyd Mayweather en Conor McGregor moeten nog één obstakel overbruggen. Ice-Cube heeft namelijk de ...

UFC 213

UFC 213 Romero vs. Whittaker Recap

Yoel Romero en Robert Whittaker namen het tegen elkaar op in de main event ...

Gratis proefversie EA SPORTS UFC 2 nu beschikbaar!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Als je de Octagon nog ...

Frankie Edgar

Frankie Edgar: “Er staat veel voor mij op het spel bij het gevecht tegen Yair.”

Frankie Edgar kreeg in plaats van Ricardo Lamas Yair Rodriguez als nieuwe tegenstander voorgeschoteld. ...