Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Anderson ‘The Spider’ Silva is één van de langst dienende UFC-atleten onder contract. Silva heeft nog niet gevochten onder de nieuwe eigenaren, maar verteld aan Combate dat er veel verandert binnen de organisatie. ‘The Spider’ verteld onder meer dat het minder op sport, en meer op entertainment gaat lijken.

De voormalige kampioen geeft aan dat het lastig is, om het goed te doen nu het tandem Dana White en Lorenzo Fertitta er niet meer is. Ondanks dat wil Silva het positief bekijken.

”Ik denk dat ze een grote gok hebben genomen, want het gezicht van de UFC waren altijd Dana [White] en Lorenzo [Fertitta]. Als je Dana en Lorenzo niet meer hebt, de goede agent en de slecht agent, dan blijft er niet veel over. Maar laten we positief blijven. Ik denk dat alles wel goed komt.”

De Braziliaan denkt dat zijn landgenoot Ronaldo ‘Jacare’ Souza geen titelgevecht krijgt doordat de nieuwe eigenaren WMG-IMG een andere visie hebben.

”Het is een bedrijf die zich bezighoudt met entertainment. Het is geen bedrijf met een geschiedenis in martial arts, of die de filosofie van het vechten heeft. Dat is één van de redenen dat Jacare niet voor de titel vecht, omdat het niet genoeg winst, en entertainment opbrengt.

Dit is iets wat ze hun helen leven al doen. Dat moeten we begrijpen. Het is lastig omdat wij denken aan martial arts, zoals het hoort. Enkel voor de show, zullen enkele gevechten meer zinvol zijn dan andere. Hierdoor zullen ze wat fans verliezen, maar ook weer winnen. Ik denk dat ze er meer entertainment van willen maken, en minder martial art.”

Het bekijkt de visie van de nieuwe eigenaren ook van een positieve kant. Zijn gevecht met middleweight kampioen Michael ‘The Count’ Bisping was zeer aantrekkelijk voor de fans, en zal dus een partij kunnen zijn die de fans weer willen zien.

”Ik wil graag weer vechten met Bisping. Ik denk dat ik het verdien om tegen Bisping te vechten. Met of zonder titel. Dat heb ik verdient na wat ik allemaal voor de sport heb gedaan. Maar het zal mijn leven niet veranderen, als het niet gebeurd.

Jacare staat nu in de rij om te vechten. Maar voor de UFC is het zakelijk, en via een zakelijk perspectief is, een gevecht tussen Bisping en mezelf voor de titel aantrekkelijker. Van een sportieve perspectief is Jacare degene die voor de titel moet vechten.”

De titel heeft geen prioriteit voor Silva. Hij geeft aan dat hij de titel gelijk zal teruggeven als hij de titel zal winnen, want hij wil verder kijken in de welter – of light-heavyweight divisie.

”Als ik voor de titel mag vecht en ik win, dan geef ik de belt terug. Misschien nog één á twee gevechten in de light-heavyweight divisie of de welterweight divisie. We hebben wat tests gedaan met het team en het laagst dat ik kan halen is,170/171. Dus dat is een mogelijkheid.”

Silva zal de co-main event zijn van UFC 208 in Brooklyn. Hierin neemt hij het op tegen Derek Brunson.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC 207 Free Fight: Ronda Rousey vs Miesha Tate

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na iets meer dan een ...

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson vs Wilson Reis officieel voor UFC Kansas City

Demetrious Johnson gaat zijn titel op UFC Kansas City verdedigen tegen Wilson Reis. De ...

Stipe Miocic

Stipe Miocic: “Ik ben er gek op om kampioen te zijn”

Stipe Miocic vecht dit weekend tegen Junior Dos Santos. Blijft de belt om de ...