Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Lowkick MMA

Onlangs werd bekend gemaakt dat Chris Weidman het op gaat nemen tegen onze eigen Gegard Mousasi. De twee middelgewichten gaan op UFC 210 elkaar te lijf, als de UFC opnieuw naar de staat New York trekt. Voor Weidman wordt het dus opnieuw een soort thuiswedstrijd.

Dat thuisvoordeel niet altijd geldt, merkte Weidman maar al te goed op UFC 205 in New York City, toen een daverende knie van Yoel Romero voorlopig een einde maakte aan zijn titelaspiraties. ‘The All American’, zoals de New Yorker ook bekend staat, is echter niet van plan om bij te pakken neer te gaan zitten. Toen Gegard Mousasi als een wortel voor zijn neus werd gehouden, twijfelde Weidman volgens eigen zeggen geen moment: “Ik wil die titel terug halen, en tegen de beste mensen in de divisie vechten is de manier om dat te doen. Ik nam mijn laatste verlies niet om daarna te denken dat ik iemand moet nemen die niet op mijn niveau is om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Ik weet namelijk precies wat ik verkeerd deed in mijn laatste gevecht en wat ik anders moet doen, dus ik hoef niet tegen mindere jongens te vechten om mijn zelfvertrouwen weer op te krikken. Ik heb nog steeds zoveel vertrouwen als normaal. Ik denk dat (het gevecht tegen) Mousasi echt een ideaal gevecht voor me is om weer terug naar winnen te gaan en om weer dichter bij de titel te komen.”

Er zijn veel fans en ook journalisten die vinden dat Weidman eerst een tune-up fight had moeten nemen, want iedereen is bekend met de levensgevaarlijke stand-up van de Leidenaar. Het siert de Amerikaan dat hij Mousasi niet ontwijkt en het gevecht met beide handen aanpakt. Dit is echter niet zonder risico. ‘The Dreamcatcher’ is in blakende vorm, met vier glansrijke overwinningen op een rij, waarvan drie op knockout. Wint onze landgenoot, dan staat hij vooraan, klaar om de titel van Michael Bisping af te pakken. Een overwinning van Weidman zal hem niet hetzelfde opleveren. Maar de Amerikaan vindt dat best. De New Yorker is zeker niet bang, iets wat Mousasi wel opperde: “Hij en Whittaker zijn echt goed. Maar kijk nou eens naar mijn record. Deze man zegt dat ik bang voor hem ben, maar kijk nou naar mijn record. Kijk naar de mensen waartegen ik gevochten heb.”

En zo is er al snel een matig gespannen situatie tussen de twee ontstaan, iets wat normaal gesproken niet het geval is als het gaat om Weidman en Mousasi. Echter is Gegard de laatste tijd de UFC aan het opschrikken met zijn tirades, de eerste was zoals welbekend na afloop van UFC 204 in Manchester. ‘The Dreamcatcher’ was ook niet te beroerd om de Amerikaan bang te noemen, en probeerde zo ‘All American’ uit de tent te lokken. Weidman is echter niet geïntimideerd door onze landgenoot. Integendeel: “Wat hij aan het front brengt is dat hij een ervaren jongen is en hij vecht ook als iemand die echt ervaren is. Hij blijft kalm in alle situaties, maar ik ga paniek bij hem zaaien als hij tegen mij vecht. Ik denk echt dat dit een mooi gevecht is. Ik geef hem het respect dat hij verdient, hij is echt taai en ik verwacht ook een echt taai gevecht, maar ik denk dat dit gevecht me op het lijf is geschreven.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Brasilia: Cyborg vs Lansberg: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag 24 september zal Cristiane ...

Nick Diaz keert pas terug als situatie juist is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een recent radio interview ...

Dag 2: UFC Londen Media Scrum!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De tweede dag van UFC ...

UFC 212

Kelvin Gastelum krijgt zijn wens: vs Anderson Silva op UFC 212

Kelvin Gastelum ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij vroeg na de overwinning op ...