Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Daniel ‘DC’ Cormier en Anthony ‘Rumble’ Johnson zullen als main event fungeren op UFC 210 in Buffalo. Het vecht stond in eerste instantie gepland voor UFC 206, maar ‘DC’ moest zich noodgedwongen terugtrekken door een blessure.

Cormier bleef vijftien partijen ongeslagen voordat hij voor de UFC-titel mocht vechten. ‘DC’ won de Strikeforce zwaargewicht titel, en begon zijn UFC-carrière ook in de zwaargewicht divisie. Uiteindelijk besloot Cormier om een klasse te zakken omdat hij niet zijn teamgenoot Cain Velasquez wilde treffen. Zijn zegereeks ging door totdat hij de octagon instapte met Jon ‘Bones’ Jones. Hierin verloor hij via een unanimous decision. Kort daarna kwam Bones weer slecht in het nieuws door een hit and run, en koos de UFC voor om hem zijn titel te ontnemen.

Cormier en Johnson mochten hierdoor samen uitmaken wie de vrijgekomen titel mag opeisen op UFC 187 terug in 2015. ‘Rumble’ wist Cormier voor het eerst neer te krijgen door middel van één stoot. ‘DC’ wist hiervan te herstellen en nam de partij over. Uiteindelijk won Cormier via een submission in de derde ronde, en was hij de nieuwe UFC lichtzwaargewicht kampioen. Daarna heeft de kampioen zijn titel één keer verdedigt tegen Alexander ‘The Mauler’ Gustafsson.

De lichtzwaargewicht titel zat met een heuse vloek in 2016. Tot drie keer toe kon een gevecht niet doorgaan door verschillende omstandigheden. Cormier moest zich door een blessure terugtrekken voor zijn rematch met Jones op UFC 197, Jones werd van de kaart gehaald op UFC 200 door gebruik van verboden middelen en Cormier moest zich wederom geblesseerd terugtrekken op UFC 206 voor een confrontatie met Johnson. De lichtzwaargewicht kampioen kwam wel in actie op UFC 200 voor een non-titel gevecht met Anderson Silva die hij won via een unanimous decision.

Johnson heeft een lange weg bewandeld naar de top van de UFC. ‘Rumble’ begon zijn UFC-carrière in de weltergewicht klasse en kwam later ook nog uit voor de middelgewicht, en zijn huidige zwaargewicht klasse. Tussendoor was Johnson ontslagen door de UFC en vocht hij voor Titan Fighting Championship [lichtzwaargewicht debuut] , Xtreme Fight Night en World Series of Fighting.

Eenmaal terug in de UFC was Johnson een andere man, en leefde hij meer voor de sport wat resulteerde in goede prestaties. Zijn tweede run in de UFC bracht hem een titelgevecht op nadat hij Phil Davis, Antonio Rogerio Nogueira en Alexander Gustafsson versloeg. Na zijn verloren titelgevecht versloeg ‘Rumble’ Jimi Manuwa, Ryan Bader en Glover Teixeira om zo weer een gevecht vrij te spelen voor de titel. Na UFC 206 gaf Johnson aan te wachten op de titel in plaats van de octagon in te stappen met Gegard Mousasi.

UFC 210 zal plaatsvinden op 8 april in Buffalo. Eerder werd al bekendgemaakt dat Chris Weidman en Gegard Mousasi elkaar zullen treffen op die datum.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 212 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 212 Embedded met onder andere José Aldo, Max Holloway, ...

Jeremy Stephens wil meer geld en José Aldo

Jeremy Stephens vecht al een decennium voor de UFC en vindt dat hij te ...

Dana White: “Tyron Woodley is een beetje een drama queen”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Sporting News  Tyron Woodley ...

Fight Announcements Recap Week 44.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Uiteraard waren er deze week ...