Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Daniel ‘DC’ Cormier zal eindelijk zijn titel weer verdedigen op UFC 210. De lichtzwaargewicht kampioen beleefde een teleurstellend jaar waarin drie gevechten werden gecanceld door blessures en schorsingen. In een interview sprak ‘DC’ over Anthony ‘Rumble’ Johnson en een weerzien met Jon ‘Bones’ Jones.

Cormier’s enige verlies in de octagon staat op conto van voormalige lichtzwaargewicht kampioen Jones. De huidige kampioen wil ook niets liever dan weer de octagon in te stappen voor een rematch met ‘Bones’. Jones zit op dit moment een schorsing uit die hem buitenspel zet tot juli. ‘DC’ laat weten dat hij zijn titel graag wil verdedigen tegen Jones, maar dan moet het wel goed passen voor hem.

”Ik vecht graag tegen Jon Jones. Ik vecht het liefst altijd tegen hem. Dat heb ik altijd gezegd. Als het aan mij lag dan vocht ik keer op keer tegen Jon Jones. Het is moeilijk te zeggen dat hij geen titelkans verdient, gezien wie hij is. Voor hem competitief gezien is het beter om eerst tegen iemand te vechten, omdat hij er zolang uit is geweest. Ik vecht in april en hij komt terug in juli. Als hij gelijk weer in juli wil vechten dan wordt het een beetje kort dag voor mij. Dus dan moet hij wachten op mij, wat hem nog langer uit beeld houdt of hij moet eerst tegen iemand anders vechten.”

Eerst zal Cormier één van de gevaarlijkste knock out artist moeten verslaan voordat hij aan Jones kan denken. ‘DC’ won van Johnson toen de twee zwaargewichten vochten voor de vrijgekomen titel. Sinds dat ‘Rumble’ verloor heeft hij drie Performance of the Night overwinningen over Jimi Manuwa, Ryan Bader en Glover Teixeira. Ondanks dat denkt Cormier niet veel moeite te hebben met Johnson.

”Ik maak me geen zorgen over wat Johnson doet. Ik moet me bezighouden met wat ik doe om me voor te bereiden. Als ik compleet eerlijk ben, de enige persoon waar ik echt naar kijk wat ie doe, en waar ik een specifiek game plan voor maak, is Jon Jones. Omdat bij de rest van de zwaargewichten weet ik dat mijn skills hun skills overtreft in het gevecht.

Voor Jones moet ik specifiek voorbereidt zijn omdat zijn skillset zo divers en uniek is, in tegenstelling tot Johnson die gewoon harde stoten en trappen geeft. Iedere zwaargewicht slaat hard zoals Anthony. Elke 205’er [pond] is snel. Elke vechter probeert zijn stijl over te nemen terwijl er slechts één Jones is, dus alleen voor Jones zal ik specifiek trainen.”

Na een teleurstellend jaar is Cormier vooral blij weer de octagon in te kunnen stappen.

”Ik ben enthousiast. Vorig jaar was een heel, heel zwaar jaar om mezelf uit twee gevechten te halen, en slechts één keer de octagon in te stappen. Normaal vecht ik veel. 2015 vocht ik drie keer. Vocht ik tegen drie van de beste kerels in de wereld. En vorig jaar, om slechts één keer te vechten in een gevecht van drie rondes was zwaar. Ik ben enthousiast omdat ik nu weer kan doen waar ik zoveel van houd, en dat is vechten.”

Cormier en Johnson zullen hun rematch uitvechten op UFC 210 in Buffalo, New York. Hier zullen Chris ‘The All-American’ Weidman en Gegard ‘The Dreamcatcher’ Mousasi ook de octagon instappen op 8 april.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 205: Inside The Octogan – Gastelum vs Cerrone en Tate vs Pennington

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

Fight Announcements Recap Week 6 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Michael Chiesa

Michael Chiesa: “Het is hypocriet van Tony dat hij nu niet tegen me wil vechten.”

Michael Chiesa is not amused dat Tony Ferguson niet tegen hem wil vechten. Tegenover ...

Dustin Poirier: “Ik wil mijn titelgevecht.”

Dustin Poirier hoopt op een titelgevecht na een overwinning over voormalig UFC lichtgewicht kampioen ...