Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op 28 januari neemt Francis Ngannou het op tegen de voormalige UFC zwaargewicht kampioen Andrei Arlovski, tijdens UFC on FOX 23 in de Pepsi Center in Denver, VS. EPIC MMA sprak Ngannou tijdens zijn voorbereidingen.

Met een winreeks van acht staat Francis Ngannou ( 9-1-0 ) op dit moment op de elfde plek in zijn divisie. Op 9 december won de Franse Kameroener zijn meest recente wedstrijd van Anthony Hamiltion. Deze wedstrijd won hij door middel van een submission (kimura) in de eerste ronde (1:57), tijdens UFC Fight Night: Lewis vs. Abdurakhimov.

Wij spraken Ngannou over het trainen met Stefan Struve, zijn aankomende wedstrijd tegen Arlovski en zijn plannen voor 2017.

Hoe heb je de feestdagen gevierd?
– Het was de bedoeling dat ik naar Kameroen zou gaan om kerst en oud en nieuw te vieren met mijn familie, maar toen werd mij de wedstrijd tegen Andrei Arlovski aangeboden. Dit was iets waar ik op wachtte en op hoopte, dus heb ik deze wedstrijd geaccepteerd.  Nu ben ik in trainingskamp voor die wedstrijd.

Dus geen echte vakantie? Is dat lastig voor je?
– Het is mijn eigen keuze, in dit beroep kan je zelf je vakantie bepalen. Deze wedstrijd is een mooie kans voor mijn carrière, dus wil ik eerst deze kans benutten, om vervolgens op vakantie te gaan voor het inhalen van de feestdagen en mijn overwinning te vieren in Kameroen.

Is MMA populair in Kameroen?
– Ja, ze zijn bezig om MMA te regulieren zodat zelfs kinderen het kunnen beoefenen in hun vrije tijd.

Waarom wel in Kameroen en niet in Frankrijk?
– Het zijn de mensen uit de politiek. Bepaalde politici willen stemmen winnen en denken dat zij door het goedkeuren van MMA, minder mensen op hun gaan stemmen. De mensen die aan de macht zijn, zeggen dat de sport te hard is, noemen het een “ dieren sport”.

Dus MMA evenementen in Frankrijk zijn verboden, maar je mag er wel trainen?
– Evenementen zijn inderdaad verboden, maar trainen mag wel. Tijdens mijn voorbereidingen train ik soms ook in het buitenland.

Voor je laatste gevecht tegen Anthony Hamilton trainde je bij de Blackzillians met o.a. Stefan Struve. Wat was dat voor ervaring?
– Bij de Blackzillians trainde ik met Stefan en andere zwaargewichten en het was een zeer leerzame ervaring. Ik ben slechts drie jaar geleden begonnen met MMA en nu krijg ik de kans om te trainen met ervaren vechters. Ik heb een goede relatie met de Blackzillians, wij helpen elkaar graag. MMA is een sport, dus voor mij heb je geen vijanden, slechts tegenstanders.

Op 28 februari sta je tegenover Andrei Arlovski die zijn laatste drie wedstrijden heeft verloren. Denk je dat hij het nog steeds in zich heeft?
– Ik denk dat dat hem juist gevaarlijker maakt. Als je meerdere wedstrijden achter elkaar verliest bij de UFC, zou je contract in gevaar kunnen komen. Ik denk hij tot alles in staat is om zijn naam en zijn contract te beschermen. Een voormalig kampioen zou niet willen verliezen van een nieuwkomer als ik. Ik zal dit snel af moeten maken, dit is de laatste kaart in zijn hand en hij gaat de joker in willen zetten.

Hoe denk je dat Arlovski voor jou heeft voorbereidt? 
– Iedereen weet dat Andrei voornamelijk een staande vechter is, maar hij heeft ook goede Jiujitsu. Dus hij kan mensen verassen. En ik denk dat hij gaat proberen om het gevecht naar de grond te krijgen en te worstelen, veel mensen zien dat als mijn zwakke plek.

Hoe bereid jij je voor op Arlovski? 
– Ik bereid me voor om hem KO te slaan!

In 2016 heb je drie keer gevochten en driemaal gewonnen met een finish, wat is je doel voor 2017?
– In 2017 wil ik nog meer bereiken dan in 2016, elke keer dat ik vecht groei ik. Dus in 2017 wil ik zoveel mogelijk winnen om uiteindelijk voor een titelgevecht te gaan.

Is het de planning om de titel te behalen in 2017 of 2018?
– Ik weet het nog niet zeker, het is belangrijk voor mij om de komende wedstrijden te winnen.
Misschien in 2018, maar dat is nu nog niet belangrijk.. Ik moet gewoon elke wedstrijd winnen.

Hoeveel wedstrijden heb je nog staan op je UFC contract?
– Ik heb nog twee wedstrijden staan op dit contract.

Dus, als je de aankomende twee wedstrijden wint, zou je een mooie deal kunnen maken met de UFC. Misschien toch een titelgevecht in 2017?
– Het is afhankelijk van mijn prestaties en de UFC, dus een titel gevecht is geen zekerheid. Maar 2017 gaat groots worden.

Je vecht nu drie jaar als professional, zie je een grote verbetering in je vaardigheden?
– Jazeker, mijn eerste wedstrijd vocht ik vier maanden nadat ik begonnen was met MMA. Het was eigenlijk veel te vroeg. Ik was aan het vechten, maar had geen idee waar ik mee bezig was.
Ik was niet eens bekend met de regels en had geen techniek. Boksen kon ik wel en tegenwoordig worstel en grapple ik ook. Ik moet mijn vaardigheden wel verder ontwikkelen als ik de top wil bereiken. Dus ja, ik zie wel een verbetering.


Als je kijkt naar de top van de divisie, wie vind je het gevaarlijkst?
– Ik vind iedere vechter gevaarlijk, ook de vechters in de top 15.  Maar ik denk dat ik het goed zou doen tegen iedereen in de top vijf. Ik respecteer alle vechters, maar ik geloof in mezelf en ik denk dat ik iedereen zou kunnen verslaan.

Na slechts drie jaar in zijn professionele MMA carrière, is Ngannou goed op weg naar de titel. Een overwinning op Arlovski zou Ngannou doen stijgen in het klassement. op 28 januari zien wij de ontknoping op FOX Sports.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 209 Free Fight: MacDonald vs. Thompson

Stephen Thompson hoopt de octagon deze keer te verlaten met de UFC weltergewicht titel ...

Tyron Woodley en Michael Bisping sluiten akkoord over superfight op 180 pond

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen weekend liet Amanda Nunes ...

Weidman overweegt stap naar lichtzwaargewicht divisie

Chris Weidman wil niet te lang wachten om zijn titel terug te winnen en ...

Jose Aldo is klaar met UFC na zoveelste leugen Dana White

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen maandag werd het main-event ...