Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Johny Hendricks zal op UFC Fight Night Halifax zijn debuut op middelgewicht maken. De vechter moet noodgedwongen zijn strijd op het weltergewicht staken na de zoveelste mislukte weightcut. Voor ‘Bigg Rigg’ zit er niets anders op dan het een gewicht hoger te proberen, op 185 pond. Tegenstander is Hector Lombard.

Hendricks heeft voor hij de octagon instapt altijd het taaiste gevecht op het menu staan: het gevecht tegen de weegschaal. Een strijd die hij al vaak genoeg heeft verloren. Voor het gevecht met Robbie Lawler op UFC 171 haalde Hendricks de 170 pond pas op de tweede poging. De eerste poging liep stuk op 171,5 pond, en dwong de vechter om een extra uur in te lassen om de 1,5 pond er alsnog af te krijgen. Hendricks verloor de partij tegen Lawler.

Het ging later in zijn carrière opnieuw mis. Voor het gevecht tegen Tyron Woodley op UFC 192 kreeg Hendricks het niet voor elkaar om op gewicht te komen. Het ging zelfs zo fout, dat de vechter naar het ziekenhuis moest vanwege nierstenen, een gevolg van een zeer moeilijke weightcut. Het gevecht met Woodley werd afgelast.

Maar de spreekwoordelijke koek was nog niet op. Voor UFC 200 ging het opnieuw mis. Uitgerekend voor het gevecht tegen mede probleemkind Kelvin Gastelum tikte de weegschaal te ver boven de 170 pond. Hendricks kon 20% van zijn fight purse inleveren en verloor bovendien ook nog eens het gevecht.

En als laatste ging het voor UFC 207 weer mis. Met zijn handen voor zijn ogen nam Hendricks plaats op de weegschaal en opnieuw bleek hij te zwaar. Dit keer zat hij maar liefst 2,5 pond boven het toegestane gewicht van 171 pond en opnieuw moest hij 20% van zijn salaris afstaan, dit keer aan tegenstander Neil Magny. En als klap op de vuurpijl verloor hij ook dit gevecht.

Men had de tekenen aan de wand al moeten zien toen Hendricks op de media dag van UFC 207 verward en buitengewoon vreemd zijn interviews afgaf. Hij maakte een zeer vermoeide en prikkelbare indruk en daagde de aanwezige media uit tot een weightcut wedstrijd.

Het grote probleem van Hendricks is de ontbrekende discipline buiten trainingskamp. De kilo’s vliegen eraan, en het blijkt een hels karwei om de kilo’s er voor een gevecht weer af te krijgen. Zo woog Hendricks voor het gevecht met Woodley buiten trainingskamp 215 pond, en voor UFC 181 zelfs 218 pond! Wonder boven wonder haalde hij voor UFC 181 wel het juiste gewicht.

Maar het geluk is voor Hendricks op. Hij verklaarde zelf al: “Ik ben klaar met vechten op weltergewicht. Tenzij de UFC een 175-pond gewichtsklasse opent, anders ga ik naar het middelgewicht.” De weightcut zal nu makkelijker worden, tenzij Hendricks het hogere streefgewicht als excuus gebruikt om nog ongedisciplineerder met zijn gewicht buiten trainingskamp om te springen. Het gevecht tegen de weegschaal zal voor Johny Hendricks vaak het zwaarste gevecht zijn. Kan hij hier verandering aan brengen en beter op zijn gewicht letten? Of is Johny’s Rigg just too big?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

José Aldo

Frankie Edgar geblesseerd, Max Holloway vs José Aldo 2 aangekondigd voor UFC 218.

Frankie Edgar haakt geblesseerd af voor UFC 218, José Aldo nieuwe tegenstander voor Max ...

(Video) UFC 197: Free Fight met Jon Jones en Ovince Saint Preux.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend staat de Light ...

Weidman over kalme Mousasi: ”Ik zal zorgen dat hij in paniek raakt.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Chris ‘The All-American’ Weidman zal ...

Who`s Next ?!? UFC on Fox 17: Dos Anjos vs. Cerrone

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC on Fox 17: Dos ...