Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMAFighting

Tim Kennedy nam onlangs na de verloren partij op UFC 206 tegen Kelvin Gastelum afscheid van de UFC. Op de MMA Hour gaf de vechter van JacksonWink tekst en uitleg over het stoppen met vechten en over zijn toekomstplannen.

Kennedy keerde na een lange afwezigheid terug tegen Kelvin Gastelum, maar had te maken met ring rust en een weigerend lichaam. De actieve soldaat, die overigens een prijs op zijn hoofd heeft staan vanwege zijn missies tegen ISIS, wist eigenlijk van te voren al dat ie ging stoppen:”Ik wist dat de uitslag van het gevecht, of ik nou won of verloor, zou inhouden dat ik ging stoppen. Ik heb eerlijk verloren. Kelvin Gastelum heeft me goed afgerost. Nadat het gevecht met Rashad Evans op UFC 205 in Madison Square Garden werd afgelast, wist ik dat mijn volgende gevecht mijn laatste zou zijn.”

Hij gaf ook aan dat de weightcuts, de trainingskampen en de bijbehorende aanslag op zijn lichaam hebben bijgedragen aan de beslissing. “Ik ging van 220 pond naar 185 pond, terug naar 220 pond en weer naar 185 pond, in het tijdsbestek van 7 weken. Dat is echt niet goed. En ik had ook nog eens een trainingskamp van bijna 4 maanden. Voor een 37-jarige was dat echt teveel van het goede. Een 37-jarige kan dat gewoon niet meer doen.”

Kennedy gaf ook aan dat de UFC hem na de afgelasting van het gevecht tegen Rashad Evans eigenlijk geen tijd gaf om te herstellen van de weightcut. De organisatie drong aan op een snelle omschakeling, zodat Kennedy op UFC 206 kon vechten. De fightcard van UFC 206 was verre van sterk, en de UFC gebruikte dat feit om Kennedy lichtjes te dwingen. Zo kwam de vechter weer oog in oog met de minder leuke kanten van de UFC, en dat versterkte zijn verlangen om te stoppen met vechten.

Kennedy schreef op zijn Facebook pagina een uitgebreide afscheidsbrief. Klik hier om de brief te lezen.

Voor Kennedy is er echter nog veel werk voor de boeg. Als leidend persoon van de nieuw opgerichte vechters organisatie MMAAA kan de vechter nog veel betekenen voor de MMA wereld. Het is even stil geweest rondom de organisatie sinds de bekendmaking van de oprichting. Kennedy, tegenwoordig de president van de organisatie, moest even met de billen bloot. Bij de bekendmaking van MMAAA nam hij Bjorn Rebney mee, controversieel persoon en oprichter van Bellator. Zijn deelname aan de organisatie deed vele wenkbrauwen fronsen. Kennedy gaf toe dat het een fout was om Rebney mee te nemen: “Het was een fout om hem bij de bekendmaking als publiek persoon erbij te hebben. We hebben ons duidelijk daarin vergist. Maar ik wil even benadrukken dat hij geen macht heeft binnen de organisatie, geen positie en ook geen stem.” Rebney heeft als voormalig promoter wel een hoop nuttige informatie ter beschikking en daarom hangt hij ook rond de organisatie, in een adviserende rol. Kennedy wil graag gebruik maken van die informatie: “Ik wil die informatie, en hij is degene aan wie ik het ga vragen. Zijn rol is niet veranderd. Maar ik geef toe, het is jammerlijk dat hij een negatieve afleiding was.”

Hij had verder nog het nieuws dat er vele vechters zich hebben aangesloten bij de organisatie, en dat MMAAA vrijwel alle grote sportscholen heeft bezocht. Natuurlijk was JacksonWink als eerste aan de beurt, maar Kennedy heeft ook bezoek gebracht aan o.a AKA, American Kickboxing Academy, de gym van Daniel Cormier, Cain Velasquez en Luke Rockhold.  Bij beide kampen werd hij met open armen ontvangen. Kennedy nam J.P Arencibia mee, het voormalige spelersvakbond contact van de honkbalclub Toronto Blue Jays. De ex-Blue Jay heeft veel ervaring als het gaat om speler organisaties. Kennedy doet er verstandig aan zoveel mogelijk informatie in te winnen.

De vechter houdt een 18-6 record over aan zijn lange carrière, waarin hij voor verschillende organisaties uitkwam: ECC, WEC, Strikeforce en ten slotte de UFC. Voor Tim Kennedy volgt nu zijn nieuwste gevecht. Buiten de octagon.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Rose Namajunas

Rose Namajunas lijkt na haar sterke optreden klaar voor een titelgevecht

Rose Namajunas won dit weekend op overtuigende wijze van Michelle Waterson. Ze lijkt helemaal ...

Preview: Alles wat je moet weten over: UFC Fight Night [Almeida vs. Garbrandt]

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zondag keert de UFC weer ...

Daniel Cormier: “Ik zou zo snel KO gaan in een bokspartij met Anthony Joshua.”

MMA vs. Boksen begint de laatste tijd echt een hype te worden. Echter, blijft ...

(Vlog) UFC 205 Embedded — Episode 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 205 Embedded is een ...