Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Scrapdigest

Mike Goldberg was op UFC 207 voor het laatst te horen als UFC commentator. ‘Goldy’ was jarenlang een vast koppel met Joe Rogan, totdat de organisatie besloot het duo uit elkaar te halen. De color commentator  werd na jaren van trouwe dienst echter geen speciaal afscheid gegund. Sterker nog, er werd met geen woord over gerept zowel tijdens als na de uitzending. Goldberg verdween, stilletjes via een zijdeur.

Goldberg verscheen gisteren bij de MMA Hour en beantwoorde de vragen van Ariel Helwani emotioneel en honderduit. Op de vraag hoe hij zich voelde nadat hij te horen kreeg dat hij zijn biezen kon pakken antwoordde hij: “Het was echt een schok. Ik was sprakeloos, ik wist niet goed wat ik moest voelen, want ik was gewoon diep in schok en ongeloof. Joe en ik waren gezegend en gelukkig – en ik ben echt gek op deze beschrijving – om voor zo’n lange tijd de soundtrack van de UFC te zijn. Om deze reden was ik zo geschokt en in ongeloof.”

Goldberg was echter niet de enige grote naam die kon vertrekken. De UFC gooide eerder zonder pardon een groot aantal mensen de straat op, waaronder Chuck Liddell en Matt Hughes. Ook werden de leidinggevenden van de Canadese- en Braziliaanse tak van de UFC ontslagen.

“Ik moest lijdzaam toezien hoe alles rondom mij kapot ging. Het kostte 15 jaar om deze geweldige familie op te bouwen, en slechts 15 minuten om het weer bruut uit elkaar te halen.”

Goldberg kreeg verrassend genoeg (of niet) niets te horen van UFC president Dana White. Zowel vóór als na het ontslag kreeg Goldberg White niet te spreken. En dat heeft een zure smaak bij hem achtergelaten. Op de vraag of hij White nog gesproken had antwoordde Goldberg: “Geen gesprek, geen contact. Niks eigenlijk. Helemaal niets. Wat ik wel verrassend vond. Zeer zeker teleurstellend. Er werd niks gezegd, en daar zal ik mee moeten leven. Wat belangrijk voor mij is, is mijn familie, mijn kinderen. Maar nee, om even je vraag te beantwoorden, er was geen gesprek met Dana White. Helemaal niets. “

Zijn ‘afscheid’ werd één grote teleurstelling. Goldberg kreeg niet eens een paar minuten om de fans te bedanken voor al die tijd dat ze trouw naar het duo luisterden. Dat liet bij ‘Goldy’ een wrang gevoel achter, maar de voormalig commentator heeft nu vrede met het feit. Dankzij de vele bedankjes en positieve berichten die hij van zowel fans als journalisten kreeg heeft Goldberg toch nog een beetje het gevoel gekregen dat hij gewaardeerd werd. En ondanks het feit dat de commentator nimmer de ‘technische baggage’ van collega Rogan had, was hij een welkome aanvulling op de gedetailleerde analyses van Joe Rogan. De Ying voor Rogan’s Yang. De Jut voor Rogan’s Jul.

Het zal even wennen worden voor UFC fans om niet meer de karakteristieke brul van Mike Goldberg te horen. Want voor ‘Goldy’ is het werkelijk ALL OVER. JUST. LIKE. THAT.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC on FOX 17 Dos Anjos vs. Cerrone II Recap : Een spectaculair einde van 2015 !!!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Afgelopen nacht werd ...

Khabib Nurmagomedov hoogstwaarschijnlijk next in line voor een titelgevecht!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Met een ongeslagen record van ...

conor

Conor McGregor en de UFC hebben een deal over bokswedstrijd met Floyd Mayweather

Conor McGregor en de UFC hebben een deal over een bokswedstrijd met Floyd Mayweather. ...

Cody Garbrandt

Cody Garbrandt wil Demetrious Johnson beletten het record van Silva te pakken

Cody Garbrandt heeft grote ambities die op dit moment geen grens meer kennen. Zo ...