Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Jorge Masvidal heeft na zijn sterke overwinning op Cowboy Cerrone van zaterdag al een nieuwe tegenstander op het oog. ‘Gamebred’ zou zijn geluk willen beproeven tegen niemand minder dan Nate Diaz. Dit zou dan op UFC 209 moeten gebeuren.

Of Nate Diaz gaat happen valt zeer te betwijfelen. De ruige vechter uit Stockton heeft namelijk al verklaard alleen voor een groot gevecht op lichtgewicht of voor 20 miljoen dollar de kooi weer te betreden. Masvidal vecht tegenwoordig op 170, dus dat is al één klein obstakel. Maar het gewicht is te overkomen. Dan stuiten we op het volgende probleem. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de UFC Diaz 20 miljoen voor deze partij gaat geven. Is Masvidal bovendien van een groot genoeg kaliber voor de heer Diaz? In potentie is de partij eentje om je vingers bij af te likken. Beide heren zijn no-nonsens, slaan er graag op los en zijn niet te beroerd om af en toe een grote klap te ontvangen.

Foto: Facebook Masvidal

Oma Cerrone
De overwinning van Masvidal zal de vechter van American Top Team ongetwijfeld op de ranking katapulteren. Hoe hoog moet nog blijken, maar hij zal vrijwel zeker de top 10 binnen komen stormen. Na de partij kwam Masvidal de oma van Cowboy Cerrone nog tegen en dat viel hem best zwaar:

“Ze kwam naar me toe en zei: ‘Dat is mijn kleinzoon. Jij bent echt een groot vechter, en niemand heeft ooit zo van mijn kleinzoon gewonnen.’ Zulke dingen, die raken me man. Ik wil niemand voor de ogen van hun moeder of oma in elkaar slaan. Ik heb kinderen, ik kan me niet voorstellen dat mijn kinderen in de kooi komen. Dus dat raakte best een snaar, weet je?”

Uitstekend gameplan
Masvidal had zijn huiswerk goed gedaan en probeerde bij de wegingen en de week voorafgaand aan het gevecht Cowboy uit zijn element te halen. ‘Gamebred’ zei bijvoorbeeld bij de face-off op de avond van de wegingen: ” Dit is geen spar partij klootzak.” Verder maakte de Cubaan gretig gebruik van het matige ‘head movement’ van Cerrone, en vond zijn jab steeds de kin van de vechter uit Denver. Bij de beslissende slagenwisselingen maakte Masvidal uitstekend gebruik van een lichaamstrap van Cerrone. Door de trap te ‘vangen’, kon hij snel gebruik maken van de opening die de trap van Cowboy open liet. Met alle gevolgen van dien.

Nieuwe tegenstander
Dana White heeft inmiddels een tegenstander voor Masvidal in gedachten, wat echter nog afhangt van Nick Diaz. White wil Demian Maia aan Diaz koppelen, en als de oudere broer van Nate dat afwijst, zal hij Maia ‘doorgeven’ aan Masvidal. Een rematch met Lorenz Larkin lijkt Masvidal ook wel wat. Hij verloor de eerste ontmoeting op punten en dat heeft hem sindsdien altijd dwarsgezeten. We wachten gespannen de ontwikkelingen af!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Thiago Alves respecteert Al Iaquinta maar vindt keuze stom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. New Yorker Al Iaquinta koos ...

UFC 202 Free Fight: Lorenz Larkin vs. Santiago Ponzinibbio

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel het main event van ...

Firas Zahabi: “McGregor of Bisping, dat worden twee epische gevechten.”

Wie krijgt het gevecht tegen Georges St-Pierre? Coach Firas Zahabi ziet wel wat in ...

(Video) UFC Fight Night Hamburg Free Fight: Arlovski vs. Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Arlovski zal het zaterdag op ...