Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: UFC

Jorge Masvidal vecht zaterdag op UFC Fight Night Denver in de co-main event tegen fan favorite Donald ‘Cowboy’ Cerrone. Maar ‘Gamebred’ is zeker niet geïntimideerd. Sterker nog, hij vindt dat er een rekening met Cowboy open staat. Hij neemt het de vechter kwalijk dat hij in onlangs een grote tegenstander aan hem verloor (Kelvin Gastelum). Toen Gastelum voor UFC 205 niet op gewicht kon komen, reageerde Masvidal alert. Hij bood onmiddellijk aan de plaats van Gastelum in te nemen, maar de UFC en de New York State Athletic Commission gingen niet overstag. Nu krijgt Masvidal zijn kans.

It’s personal
‘Gamebred’ verklaarde tegenover UFC Unfiltered: “De reden waarom het voor mij persoonlijk is en ik deze gast pijn wil doen is omdat hij twee keer een gevecht van me afpakte. Twee gasten die gerankt waren, die pakte je van me af. Ik tekende een vechtovereenkomst en mijn tegenstander tekende ook en vervolgens geven ze dat gevecht aan Cowboy wat ik echt ongelofelijk vind. Ik was al vlakbij dat gevecht en de UFC had al een poster gemaakt, en bracht het de wereld in. Weken voordat de gevechten zouden plaatsvinden rukken ze hen weg en gaven ze hen aan hem. Daarom wil ik hem echt pijn doen en laten lijden, want hij pakte het brood van mijn plank weg. Ik wil hem echt persoonlijk pijn doen. Niet omdat ik als persoon denk dat hij dit is of dat is, maar echt alleen om die reden.”

Maar Masvidal was nog lang niet uitgepraat. Hij ging nog even door: “Hij heeft me benadeeld en hij weet het waarschijnlijk niet eens, hij had er waarschijnlijk niet eens mee te maken, maar dat maakt mij niet uit. Iemand moet mét rente, boeten voor wat er gebeurd is.”

Cowboy vuurt terug
Cowboy is zich van geen kwaad bewust en reageerde: “Ok, ik heb een paar van zijn tegenstanders gekregen, maar dat is niet mijn schuld. Wanneer de UFC op zoek gaat naar een gevecht voor mij, dan komt zijn naam tussen de lootjes niet voor. Daar heb ik geen controle over. Bij zijn laatste twee gevechten pakten ze zijn tegenstanders af en gaven die aan mij. Misschien moet hij nog wat meer keren winnen en hoger op de ranking komen, ik weet het niet. De reden dat je nu dit gevecht met mij krijgt is omdat je me uitdaagde. Dus ja, ik belde Dana White en ik moest je naam wel opgeven, ‘Geef me Masvidal maar.’ Dus graag gedaan. Je krijgt nu tenminste de helft van je salaris.”

‘Gamebred’ vuurde gelijk weer terug: “Hij kan zeggen wat ‘ie wil. Als ik in zijn ogen kijk, zie ik de bitch in hem. Ik zie het hoertje in hem.”

Aangestoken vuur
Het vuurtje is zo aardig aangestoken. Het is een gegeven dat Cowboy voor het gevecht liever geen confrontatie wil, maar zo te zien is Masvidal daar juist op uit. Cerrone heeft in het verleden partijen verloren waar hij in de aanloop uit zijn element werd gehaald. Een voorbeeld daarvan was de partij tegen Nate Diaz, waar Diaz bij de face-off brutaal de hoed van Cowboy van zijn hoofd af sloeg. Een ander voorbeeld is de partij tegen Anthony Pettis. En onlangs probeerde Matt Brown het nog, maar die kreeg het niet voor elkaar om Cerrone uit zijn element te halen. Hij moest zijn poging bekopen met een trap tegen het hoofd, die hem knockout op de mat deed belanden. Gaat Masvidal in zijn poging wel slagen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 218 Holloway vs. Aldo 2 Recap

Max Holloway verdedigt zijn titel in een directe rematch met Jose Aldo en Alistair ...

Tecia Torres

Tecia Torres klaar voor gevecht tegen Michelle Waterson

Tecia Torres lijkt klaar voor de strogewicht confrontatie met Michelle Waterson.

Michael Bisping: ”Ik wil het grootst mogelijk geld gevecht”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Yoel ‘Soldier of God’ Romero ...

(Video) UFC 202 Free Fight: Conor McGregor vs Chad Mendes

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 20 augustus staat bij elke ...