Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: WMMA Rankings

Julianna Peña vecht zaterdag op UFC Fight Night Denver op het main event tegen Valentina Shevchenko De winnaar van het duel krijgt naar alle waarschijnlijkheid een titelshot tegen kampioene Amanda Nunes. Het gevecht wordt een groot contrast in stijlen. Shevchenko is een kei in haar stand-up, en dat is niet gek gezien ze meervoudig kickboks kampioene is.

Peña is echter niet een katje om zonder handschoenen aan te pakken. De Venezolaanse won in 2013 de eerste ‘The Ultimate Fighter’ editie voor vrouwen. In de finale rekende ze af met Jessica Rakoczy, in haar nu al kenmerkende stijl. Peña is niet iemand van het subtiele werk. ‘The Venezuelan Vixen’ is een vechtster die graag haar opponenten tot gruis vermaalt. Dit liet ze zien in de partij tegen Rakoczy, waar haar sterke worstelwerk en woeste ground and pound in de eerste ronde haar de winst schonk.

Winnende formule
Never change a winning formula. En dat doet Peña dus ook niet. Tegen Jessica ‘Evil’ Eye op UFC 192  liet ze eens te meer zien dat haar takedowns en haar sterke worstelwerk voor haar tegenstanders wapens zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Er was wel wat controversie in de partij, want nadat Peña succesvol aan een submissie ontsnapte, ontving ze op de grond een illegale knie van Eye. ‘Evil’ kreeg voor de overtreding een punt aftrek. Het mocht overigens niet baten, want Peña ging er met de overwinning vandoor. Na het gevecht drong ze aan op een gevecht met Ronda Rousey. Wat ze niet kreeg.

Haar grootste test volgde op UFC 200. Cat Zingano stond lijnrecht tegenover haar, en vocht in haar laatste drie partijen tegen achtereenvolgend Miesha Tate, huidig bantamweight kampioene Amanda Nunes en Ronda Rousey. Zingano verloor alleen van Rousey, en kon tegen Tate en Nunes een overwinning achter haar naam bijschrijven.

Peña verloor de eerste ronde door de agressieve stijl van ‘Alpha’ Cat, maar herpakte zich in de tweede en derde ronde. ‘The Venezuelan Vixen’ kon bij de grondgevechten haar tegenstander sterk onder controle houden en zoog zich als een bloedzuiger vast aan het lichaam van Zingano. Door haar dominante top positie waren de juryleden het unaniem eens over een overwinning voor Peña.

Titelshot
De sterke Venezolaanse dacht dat ze dit keer genoeg had gedaan om eindelijk voor de titel te vechten. Op hetzelfde evenement zag ze hoe bantamgewicht kampioene Miesha Tate bruut in elkaar werd geslagen door Amanda Nunes, die daardoor de nieuwe kampioene werd. De UFC had echter andere plannen en gaf Ronda Rousey bij haar terugkeer een titelshot. Dit tot groot ongenoegen van Peña: “Wat een bullshit. Dat verwende nest heeft alles op een presenteer blaadje gekregen, en ze krijgt het nu weer. Het is bullshit. Ik heb in de geschiedenis van deze sport nog nooit gehoord dat iemand in haar laatste gevecht zo bruut knockout wordt geslagen (doelend op de K.O op de trap van Holly Holm), de sport opgeeft, en dan terugkomt om vervolgens gelijk een titelshot te krijgen. Die meid is mentaal zwak, en Amanda Nunes gaat haar knockout slaan (wat dus ook gebeurde) en blootstellen. Ze is letterlijk gezien de slechtste vechtster van het hele rooster, en ik kan er echt niet tegen dat ik geen titelshot krijg.”

Grote mond
Peña dreigde zelfs even te vertrekken naar Combate en niet meer voor de UFC te vechten. Daar kwam ze van op terug, maar de Venezolaanse krijger is zeker niet iemand die op haar mondje is gevallen. Integendeel. Het doet haar niets om venijn te spuwen over een rivale, en deed even haar zegje over de overwinning van Shevchenko op Holly Holm: “Ze won van de Buster Douglas van MMA. Ja dus? Buster Douglas had zijn moment tegen Mike Tyson en verloor vervolgens elke grote partij waar hij aan deelnam. Holly had haar moment tegen Ronda, ze versloeg Ronda, en nu geven ze haar weer een titelshot ondanks dat ze haar laatste twee partijen heeft verloren. Wie heeft ze nog meer verslagen behalve Ronda? Niemand. Ze is de Buster Douglas van deze sport.”

Venijnige Vixen
Peña is tot nu toe nog ongeslagen in de UFC. Als je de partijen in ‘The Ultimate Fighter’ meetelt, heeft ze nu al zeven overwinningen op een rij achter haar naam. Waarom is ze zo succesvol?
De strijdwijze voor ‘The Venezuelan Vixen’ is simpel. Met stoten binnen aanval afstand van haar tegenstandster komen, en in de clinch haar werk doen om vervolgens het gevecht naar de grond te krijgen. Met haar sterke grappling is ze voor veel tegenstandsters zeer lastig om af te schudden, en haar woeste ground and pound is iets wat ten allen tijde vermeden moet worden. Is die formule genoeg om te winnen van Shevchenko? ‘Bullit’ heeft als het gevecht staande blijft, het voordeel. Maar als Peña haar formule op het gevecht kan toepassen, kon het weleens nijpend voor de Kirgizische worden. Het gevecht wordt een enerverende partij, met een groot contrast in stijlen. Kan ‘The Venezuelan Vixen’ Shevchenko tot gruis vermalen? We gaan het zaterdag in Denver meemaken.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Cub Swanson

Cub Swanson: “Als McGregor er niet was, dan zat Lobov niet in de UFC”

UFC Fight Night Nashville heeft als hoofdgevecht Cub Swanson tegen Artem Lobov. Vele fans ...

John Lineker: ‘’Missen van gewicht zal geen effect hebben op mijn titel kans.’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen nacht stond UFC Portland ...

Woodley maakt zijn eerste titelverdediging in MSG tijdens UFC 205

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na heel wat geruchten heeft ...

(Video) Deel drie van UFC Battle Lines: Arlovski vs. Barnett

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Battle Lines komt met ...