Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: Twitter UFC World

Op UFC 209 zullen lichtgewichten Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson uit gaan maken wie de eerste uitdager wordt voor lichtgewicht kampioen Conor McGregor. Beide heren hebben zeer indrukwekkende winning streaks achter hun naam staan. ‘The Eagle’ is in de UFC nog steeds ongeslagen, en Tony Ferguson won al negen partijen op een rij. Op 4 maart staat de interim lichtgewicht titel op het spel.

The Eagle
Khabib Nurmagomedov behoeft geen introductie meer. De Rus is een meervoudig wereldkampioen in Combat Sambo en een specialist als het gaat om grondgevechten. Dit bleek eens te meer weer op UFC 205, waar hij op indrukwekkende manier afrekende met Michael Johnson. Hij won de partij op submissie in de derde ronde, waar Johnson noodgedwongen moest aftikken op een kimura van de ‘The Eagle’. Tijdens de ontmanteling van Johnson had Khabib ook nog even tijd om te praten met zowel Johnson als Dana White. Na de partij nam hij de microfoon van Joe Rogan aan om eens venijnig richting Conor McGregor uit te halen: Aan het begin van het jaar tikte hij af als een kip. Aan het einde van het jaar vecht hij ineens voor de titel. Ik wil met deze kip vechten, omdat hij het gemakkelijkste gevecht in de lichtgewicht divisie is!” En ook backstage kwam het al bijna tot een confrontatie. McGregor en Nurmagomedov moesten door beveiligingsmensen gescheiden worden.

Maar ook tussen Khabib en Ferguson zit er al aardig wat haat en nijd. De twee hadden drie dagen geleden op de UFC 209 media dag aardig wat te vertellen over elkaar. De Rus was duidelijk over zijn plannen en over zijn aankomende tegenstander: “Ik wil alleen Tony. Ik heb niks aan die kleine jongens zoals Jose Aldo of anderen. Ik heb echte, top niveau tegenstanders nodig. Want stel, ik versla een Jose of ik versla Daniel Cormier, dan nog zullen mensen blijven praten over Tony Ferguson. Daarom zei ik ook, geef me alsjeblieft Tony Ferguson. Ik ga zijn winnende reeks beëindigen. Ik ga hem finishen. En wat er daarna gebeurt? Er zijn dan geen tegenstanders meer.”

Maar hij ging verder: “Wanneer de octagon sluit, ga ik hem vermorzelen. Ik ga hem moe maken en ik wil dat hij mijn kracht gaat voelen, mijn druk gaat voelen, en ik ga hem finishen. Ik ga zijn gezicht breken, want dat doe ik al heel mijn leven. Ik vecht in de UFC. Ik vocht vóór de UFC in Rusland, en de hele tijd had ik ferme tegenstand. Wanneer de kooi sluit, dan is niks persoonlijk meer. Ik wil gewoon mensen finishen.”

De Boeman
Tony Ferguson ondertussen, is misschien wel het best bewaarde geheim van de lichtgewicht divisie. Stilletjes aan heeft hij een zeer indrukwekkende reeks van negen overwinningen op een rij achter zijn naam gezet. Vooral de laatste drie partijen baarden veel indruk. Ferguson, of ‘El Cucuy’ (de boeman), zoals zijn bijnaam luidt, versloeg achteréénvolgens Edson Barboza, Lando Vannata en Rafael Dos Anjos. Barboza en Vannata moesten beiden hun meerdere erkennen in de favoriete submissie van ‘El Cucuy’, de Darce choke. Rafael Dos Anjos moest na vijf rondes geweld de partij op punten aan Ferguson laten. Opzienbarend is dat Ferguson na de reeks nog steeds geen titelshot heeft gekregen.

Ferguson had dus ook het één en ander te zeggen over zijn toekomstplannen en over Khabib. “Hij moet naar beneden gehaald worden man. Ik ben de man die hij probeert te sarren, en ik ben degene die het opneemt voor al die jongens daarbuiten. Al die jongens die weleens gepest worden, ik ben degene die jullie gaat helpen. We gaan deze bullebak oprollen.”

En ook Ferguson was zeker nog niet klaar: “Ik ben echt een compleet ander beest, en hij heeft nog nooit iemand zo woest als mij in de octagon ontmoet. Ik ga deze gast angst inboezemen. Ik kan niet wachten om deze gast af te rossen. Ik ga de vloer met deze gast aanvegen. En hij zegt dat ik maar moet gaan trainen en mijn mond moet houden? Hij is degene die nu al teveel praat. Je kijkt naar me en je reageert binnen 2,2 minuten. Je bent nog erger dan een stalkende ex-vriendin. Je kijkt naar me als een arend, en ik wil ook dat je dat doet, want je gaat je echt zorgen maken over wat ik met je ga doen.”

Zo is het vuurtje tussen de twee al aardig opgestookt. Ook bij de face-off moest Dana White tussenbeide komen om te voorkomen dat de kemphanen elkaar daar al in de haren zouden vliegen.

Prognose
Het gevecht zal een groot contrast in stijlen worden. Khabib is uitmuntend op de grond, en er zullen maar weinig vechters zijn die de Rus van zich af kunnen schudden zodra het gevecht naar de grond gaat. ‘The Eagle’ is zeer sterk in het verkrijgen van dominante positie op de grond en is simpelweg meedogenloos met scherpe technieken en woeste ground and pound. Zijn stand up laat nog wat te wensen over, en oogt soms wild en ongecontroleerd. Daar zal Ferguson gebruik van moeten maken, want de stand up van Ferguson is scherp en vooral onberekenbaar. ‘El Cucuy’ is tevens creatief met zijn striking, en beschikt bovendien over een uitstekende conditie. Op de grond zal hij aanzienlijk meer tegenstand kunnen geven dan Michael Johnson dat deed. Als hij met zijn rug op de mat terechtkomt, is hij bij voorbaat niet kansloos. Hij blijft zeer actief op de grond en zal altijd op zoek gaan naar een submissie, en kan met woeste ellebogen van onder zijn belager het leven zuur maken.

Het gevecht zal een traktatie voor vooral de fans worden. Want de interim lichtgewicht titel is er voor de vorm. Beide heren weten wat de werkelijke hoofdprijs is. Een kans op een gevecht met Conor McGregor, die de echte lichtgewicht titel nog om zijn schouder draagt. Wie gaat het worden? Wordt het ‘The Eagle, of toch ‘El Cucuy’? We gaan het op 4 maart meemaken, op UFC 209.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Michael Bisping wil Chris Weidman nadat hij Dan Henderson verslagen heeft

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael ‘The Count’ Bisping kan ...

UFC 193 PPV Recap : Van Anticlimax naar absolute Climax in Melbourne, Australië.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Met een stadioncapaciteit ...

Fight Announcements Recap Week 19 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Zoals elke week ...

Johny Hendricks

Johny Hendricks maakt de overstap naar Jackson-Wink

Johny Hendricks heeft besloten het roer rigoureus om te gooien en is naar Albuquerque ...