Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De terugkeer van ‘Rowdy’ Ronda Rousey in de octagon moest één van de grootste momenten van 2016 worden. De uitkomst was alleen iets minder feestelijk voor de voormalig UFC- kampioen. Amanda ‘Lioness’ Nunes wist binnen 48 seconden af te rekenen met ‘Rowdy’. Na een volledige media stilte komt Rousey nu met een statement naar buiten.

Rousey was één van de, en misschien wel de grootste UFC-ster die de UFC te bieden had. ‘Rowdy’ opende de deur voor de vrouwen in de UFC en was met haar dominante prestaties een ideaal uithangbord voor de organisatie. Holly ‘The Preachers Daughter’ Holm was de eerste die Rousey wist te verslaan, en deed dit op een verwoestende manier. Rousey’s spirit was gebroken en ze trok zich helemaal terug van alle media.

Totdat ze uitgenodigd werd door Ellen DeGeneres om te gast te zijn in haar show. Hierin deed Rousey opmerkelijke uitspraken zoals dat ze met zelfmoordneigingen zat na haar verlies tegen Holm. De hele MMA-wereld was er wel over eens. Rousey is klaar met MMA. Ze is mentaal niet meer geschikt voor het vak. Na afwezigheid van meer dan een jaar bracht Dana White naar buiten dat Rousey haar comback zou maken eind december. De voormalige Olympiër sprak hierin af dat ze geen media verplichtingen hoefde te doen.

Ronda zag er beter uit dan ooit, maar niemand kon echt peilen waar de voormalig kampioen mentaal stond gezien ze geen interviews gaf. Eenmaal in het gevecht was het al snel duidelijk dat Ronda niet meer de oppermachtige Rousey is die ze voor haar Holm partij was. Binnen 48 seconden wist Nunes Rousey te verslaan en werd de Amerikaan gedegradeerd tot bokszak. Rousey’s trainer Edmond Tarveryan kreeg ook veel kritiek over zich heen doordat hij Ronda liet boksen tegen betere strikers in de vorm van Holm en Nunes. Na een lange periode van stilte heeft Rousey zich eindelijk uitgesproken over de situatie.

”Ik wil al mijn fans bedanken die er voor mij zijn geweest. Niet alleen in de goede momenten maar ook in de slechte momenten. Woorden kunnen niet uitleggen hoeveel jullie liefde voor mij betekent.

Om winnend terug te keren was mijn grootste focus afgelopen jaar. Echer gaan de dingen soms niet zoals je wil. Ook al heb je er hard voor gewerkt en wil je het heel graag. Het gaat niet altijd volgens je plannen. Ik ben er trots op als ik zie hoe ver de vrouwen afdeling in de UFC is gegroeid en ook op alle vrouwen die geholpen hebben, inclusief Amanda.

Voor nu heb ik even de tijd nodig om te reflecteren en na te denken over de toekomst. Bedankt voor het geloven in mij, en het begrip.”

Veel mensen denken dat Rousey niet meer zal terugkeren in de UFC, en zich nu gaat richting op haar film carrière. Onder andere de basketbal sterren LeBron James en Kobe Bryant hebben hun steunbetuigingen geuit voor Rousey, en Jon ‘Bones’ Jones heeft de voormalige kampioen een tip gegeven om zich aan te sluiten bij een echte MMA gym. Rousey verdiende 3 miljoen voor haar kortstondige terugkeer in de octagon.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 37.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Met afstand de grootste fight ...

Conor McGregor: “Ik stap de octagon niet meer in tenzij ik co-promotor ben.”

Tijdens de première van zijn documentaire film Conor McGregor: Notorious laat de Ier zijn ...

UFC 214

UFC 214: Een werkelijk epische kaart

Het ziet er naar uit dat UFC 214 de sterke kaart van UFC 211 ...