• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Afgelopen weekend liet Amanda Nunes zien wie de nieuwe baas is in de bantamweight divisie door Ronda Rousey verwoestend te verslaan en Cody Garbrandt wist Dominick Cruz te onttronen. Maar dit weekend kwamen de UFC welterweight – en middleweight kampioenen ook tot een akkoord voor een superfight in mei.

Michael ‘The Count’ Bisping en Tyron ‘The Chosen One’ Woodley kwamen elkaar dit weekend tegen achter de schermen bij de UFC. De beide UFC-kampioenen bespreken een mogelijk gevecht, en gooien wat suggesties op en neer. Uiteindelijk komen ze er samen uit om te vechten op een 180 pond catchweight partij, In eerste instantie wil Bisping niet zijn titel op het spel zetten, maar Woodley weet hem al snel om te praten waardoor ‘The Count’ toch toehapt. 

De hele conversatie is gefilmd onder toeziend oog van voormalig UFC-atleet en huidige commentator collega Kenny Florian. Bisping heeft het filmpje via Instagram online gegooid waarin alle afspraken voor iedereen te zien en te horen is.
”Welterweight kampioen @twooodley [Tyron Woodley] wil een gevecht. Hij daagde mij uit dit weekend. Ik ben overal klaar voor dus als je echt wil T-Wood. Kom maar op.”
Bisping verdedigde zijn titel met succes tegen Dan Henderson in Manchester dit jaar. Met Yoel Romero en Demian Maia heeft hij twee sterkte tegenstanders die op zijn deur kloppen om zijn titel af te pakken. Romero versloeg Chris Weidman op UFC 205, en zou hiermee een titelgevecht vrijgespeeld hebben. Bisping heeft echter eerder gezegd niet tegen Romero te willen vechten.
Woodley verdedigde zijn titel ook min of meer ook met succes dit jaar. In eerste instantie versloeg hij Stephen Thompson via een decision, maar deze werd terug gedraaid naar een majority draw. Hierdoor mag hij nog wel zijn titel behouden. Het lijkt dan ook meer voor de hand te liggen dat de twee welterweights gelijk een rematch uitvechten.
Beide heren hebben dus nog genoeg keus om in hun eigen divisie te vechten, dus het is nog maar de vraag of deze superfight echt van de grond komt voor mei.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

TUF 24 aflevering 5 “Novo União vs American Top Team”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We zijn alweer aangekomen aan ...

UFC 211: Inside The Octagon – Stipe Miocic vs Junior Dos Santos

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van UFC ...

Stefan Struve moet zich noodgedwongen terugtrekken uit gevecht met Junior Dos Santos.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Stefan ‘Skyscrapper’ Struve zal helaas ...

UFC Rotterdam Prelims: Post Fight Interviews

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De prelims van UFC Rotterdam: ...