Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tyron ‘The Chosen One’ Woodley en Stephen ‘Wonderboy’ Thompson waren samen te gast bij Sportscenter en ESPN om vooruit te kijken naar hun rematch op UFC 209. Woodley deed wat verrassende uitspraken zoals dat hij zichzelf de slechts behandelde kampioen vindt in de geschiedenis van de UFC.

De UFC welterweight kampioen gelooft dat hij een doorbraak kan maken bij de Afro Amerikaanse sportfans. Zeker nu Floyd Mayweather (hoogstwaarschijnlijk) met pensioen is.

”Ik denk dat ik de enige Afro Amerikaanse vechter die onder contract bij de UFC staat, die daar [Afro Amerikaanse gemeenschap] een doorbraak kan maken. Zeker nu Floyd Mayweather met pensioen is, en dingen zoals dat. Maar je moet de gemeenschap opleiden over wat het precies is.

De meeste mensen in de gemeenschap denken dat mixed martial artist een stelletje gekke blanke mensen zijn, die elkaar trappen, waar een handje vol broeders tussen zitten. Zo denken ze erover. Ze zien het niet als karate, worstelen, jiu-jitsu, teakwondo en sambo. Ze zien het niet als een mooie kunst die zoveel verschillende stijlen samenbrengt. Niet alleen dat, maar het is ook een betaalbare kunst. Ze kunnen mixed martial arts betalen. Dat gezegd te hebben, dat is het werk voor de UFC.”

Als voorbeeld geeft Woodley de UFC 205 kaart in de Madison Square Garden, New York.

”Als ze het naar het volgende niveau willen tillen, dan was New York de perfecte kans. Het Mekka van hip-hop. Ze hadden me iets beter kunnen promoten om meer die markt te betrekken en niet alleen voor de PPV-nummers te gaan, om een compleet andere demografische groep binnen te halen en de jeugd. Dit is een manier om ze van de straat te houden, dit is de weg om het te veranderen in iets positiefs. Martial arts gaat over respect.”

In plaats daarvan richt de UFC zich alleen op vechters die al een grote fanbase hebben, en hierdoor veranderen vechters als Conor McGregor en Ronda Rousey van sterren in supersterren. Woodley vindt dat hij ook die eigenschappen heeft.

”Bepaalde atleten laten aan de UFC en de fans zien dat ze een hoge potentiele marketingwaarde hebben. Wat er dan gebeurd is, dat de UFC daar achter gaat staan. Ze beginnen hun dan te duwen. Ik ben een echtgenoot, ik ben een vader van vier, ik ben een gym eigenaar, ik ben een acteur, ik ben een analist, ik ben een stuntman en ik ben Christen. Ik ben opgegroeid in de projects, ik ben op gegroeid in gangs. Een familie van 14 in een vier persoons huis, en ik koos ervoor om succesvol te zijn. Wat is daar niet aan te marketen. Ik vecht heel goed, gebruik geen prestatie bevorderende middelen, dus waarom zetten ze mij niet meer in de markt?”

Woodley bracht ook het verschil in ras naar voren tijdens zijn media dag, en gebruikte UFC flyweight kampioen Demetrious Johnson als voorbeeld.

”De beste pound-for-pound vechter in de wereld. Demetrious Johnson. Afro Amerikaan, en een complete Tasmanian devil. Waarom heeft hij geen grote instemmingen? Waarom verdient hij niet het meeste geld? Wat is het verschil? Denk daar maar eens over na. Meteen als Jon Jones op een bananenschil stap, oke hij is zijn eigen vijand, maar ze kunnen niet wachten om hem onder de bus te gooien. Mensen van een andere ras krijgen veel meer kansen.”

Tot slot sprak hij zich nog uit over zijn eigen positie in de UFC.

”Ik ben veruit de slechtst behandelde kampioen in de geschiedenis van de UFC. Dat zijn de feiten. Als 4 maart eraan komt dan zal ik mijn titel verdedigen. Ik zal mijn nalatenschap uitbreiden, en doorgaan met wat ik doe en waarom ik het doe.

Ik vecht voor mijn familie, voor god en mijn nalatenschap. Ik vecht niet voor faam en ook niet voor geld ongeacht wat mensen van me denken. Ik probeer een legende te zijn. Ik probeer de beste welterweight te zien die ooit de octagon is ingestapt. Omdat te verwezenlijken moet ik Thompson weer van me afslaan. Daarna moet ik nog drie of vier luidruchtige verslaan totdat ze het niet meer kunnen ontkennen dat ik de beste welterweight ben op de planeet.”


Tyron Woodley vs. Stephen Thompons 2 zal te zien zijn op 4 maart tijdens UFC 209 in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson zullen de co-main event verzorgen en ook Alistair Overeem vs. Mark Hunt zullen de octagon betreden in Las Vegas.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jose Aldo heroverweegt zijn beslissing over pensioen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De voormalig UFC featherweight kampioen ...

Michael Bisping: “Dit is een teken dat Vitor Belfort een pussy is.”

Vitor Belfort liet lachend de naam CM Punk vallen als laatste tegenstander uit zijn ...

Fight Night Melbourne Free Fight: Derek Brunson vs. Roan Carneiro

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend zal de UFC ...

UFC scheidt wegen met Wanderlei Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Ultimate Fighting Championship heeft ...