Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMAJunkie
Op 11 februari zal een nieuwe kampioene gekroond worden tijdens het allereerste titel gevecht in de vedergewicht divisie van de dames. Germaine de Randamie neemt het tijdens UFC 208 op tegen voormalig bantamgewicht kampioene Holly Holm in de Barclays Center in Brooklyn, New York. EPIC MMA sprak de Randamie tijdens de mediadag.

1. Wen je een beetje aan al die aandacht?

“Het is wel druk, maar het hoort erbij. Je moet er gewoon van genieten!”

2. Hoe gaat het met je?

“Het gaat goed, Ik ben gezond en ik voel me goed en tot zover zijn er geen complicaties ontstaan. En dat wil ik wel zo houden.”

3. Waar doe jij je voorbereidingen?
“Ik train met Paul Lamoth, de trainer van Melvin Manhoef en Andy Souwer in Amsterdam en met Duane van Helvoirt bij de Gracie Barra in Oss, boksen bij Romeo Kensmill en met Marco Van den Broek bij CSA en mijn strength and conditioning doe ik bij Jelmer Wijna en dat train ik in Utrecht.”

4. En wie gaat er mee naar Brooklyn?
“Paul Lamoth, Duane, Marco en vrienden! Er moet een feestje gevierd worden daarna!”

5. In Rotterdam had je een hele indrukwekkende walk-out, mensen hebben het daar nog steeds over. Denk je dat je in Brooklyn hetzelfde kan verwachten?
“Nee, Rotterdam kan niet overtroffen worden, maar ik kom wel met hetzelfde nummer op en ik ben trots op waar ik vandaan kom. Ze zullen er waarschijnlijk niks van begrijpen, die Amerikanen, maar dat maakt mij geen ene fuck uit. Want wij gaan er gewoon een Hollands feestje van maken.”


Video: Simon Head

6. Hoe kwam deze partij eigenlijk tot stand?
“Ik werd gebeld met de boodschap of ik tegen Holly Holm wou vechten voor de titel. Ik dacht dat ik het verkeerd verstond en zei “Wat zeg je?” Ja of je tegen Holly Holm wil vechten voor de titel.  “echt? Natuurlijk wil ik dat!”

7. Holm is voornamelijk bekend geworden door haar overwinning op Rousey, denk je dat een KO overwinning op Holm jou populariteit ook omhoog zal krikken?
“Sowieso, maar buiten dat denk ik dat als ik, Holly Holm zou weten te finishen dat een groot deel van de wereld stil zal zijn. Ik denk niet dat veel mensen dat zien aankomen.”

8. Denk je dat mensen je onderschatten?
“Ja, als je naar de odds kijkt spreekt het voor zich. De odds zeggen dat ik niet aan de winnende kant sta en als je kijkt naar de filmpjes die onlangs zijn gemaakt draait niet heel veel om mij. Ik denk ook dat Amanda Nunes veel roet in het eten heeft gegooid door Rousey te verslaan. Want een rematch tussen Holm en Rousey zou natuurlijk geweldig zijn, maar dat gaat niet gebeuren. Eerder een rematch tussen Germaine de Randamie en Amanda Nunes.”

9. Is dat iets wat je zou willen ambieren?
“Ja uiteraard, maar ik heb eerst een grote taak voor de boeg met Holly Holm, laat mij dat eerst maar winnen voordat ik denk wat ik daarna graag zou willen doen.”

10. Holly traint bij JacksonWink en Alistair Overeem traint daar ook. In hoeverre denk je dat hij Holly mee zal helpen in haar voorbereiding?

“Ja ik weet niet of hij haar zal helpen en dat mag van mij. Ik heb nooit met hem getraind.
En je kan je niet op mij voorbereiden, ik vecht elke keer anders. Ik kan heel makkelijk mezelf aanpassen, ik ben onvoorspelbaar en zo zal ik altijd vechten.  Als zij mij naar de grond wil krijgen om mij te verrassen, dan denk ik dat ik haar kan verassen.”


Alistair Overeem bij JacksonWink

11. JacksonWink staan bekend om hun gameplans, hoe denk je dat zij zich voorbereiden voor jou?
“Dat weet ik niet, ik heb al eerder tegen iemand van Jacksons gevochten tijdens mijn UFC debuut ( Julie Kedzie) en toen hadden zij ook geen goede gameplan. Het is geen geheim wat ik wil, ik wil gewoon mijn tegenstandsters neerslaan, dat weet iedereen! Ik ben een hele agressieve vechter en iedereen weet dat Holly Holm een countervechter is, die niet wil vechten. En daar zal ze het af gaan leggen.”

12. Hoe denk je dat het zou gaan als dit gevecht op de grond zou belanden?
“Ik ben de betere op de grond, daar geloof ik in.”

13. Welke kleur band heeft Holly eigenlijk?
“Weet je, ik houd mij verder eigenlijk helemaal niet bezig met MMA, ik kijk ook geen MMA”


14. Wat houd je dan bezig?

“Gewoon het dagelijks leven, de koetjes en kalfjes maar niet MMA. Ik houd van de sport en ik doe het met veel plezier maar dat is niet wie ik alleen ben. Ik ben Germaine. En dat wordt soms wel vergeten. Als ik de kooi binnen stap ben ik The Iron Lady en als ik er weer uit kom, ben ik gewoon Germaine. Ik vind het heel belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Ik heb tijdens mijn voorbereiding gewoon 40 uur gewerkt want aan het eind van de maand moeten de rekeningen toch betaald worden. Of ik nou de wereldtitel win of niet, op 14 februari ben ik gewoon weer terug en word ik gewoon weer op werk verwacht.”


15. Mocht je de titel winnen, verwacht je dat een groot welkom op Schiphol?
Ik kom best wel vroeg aan, maandagochtend! Dus ik weet niet! Surprise me!


Foto: MMAJunkie

16. Je begint zo langzamerhand één van de meest populaire Nederlandse vecht(st)ers te worden, hoe is dat voor jou?
“Het brengt wel een beetje druk met zich mee, maar ik ben zo trots dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en het zou zo mooi zijn als ik die belt kan brengen naar dit kleine landje, wat iedereen onderschat terug kan brengen. Dat zou zo mooi zijn.”


17. Wij zien regelmatig mooie quotes voorbij komen op je social media kanalen, hoe kom je op die dingen?
“Het is meestal mijn gevoel. Soms zie ik quotes voorbijkomen (op social media) of wanneer ik lees. Mensen denken vaak dan vechters stoer en sterk zijn. Maar we hebben nog steeds gevoel, je voelt soms angst, je bent zenuwachtig en twijfelt aan sommige dingen. Maar aan het eind van de dag gaat het om het overwinnen van je angsten en achter de dingen aangaan die je wil. Mijn doel is niet het winnen van nog honderdduizend wereldtitels, dat zegt niks over mij. Dat is een momentopname.

18. Wat zou je dan graag nog meer willen bereiken?
Wat ik graag zou willen bereiken is dat ik iemand, ergens in de wereld van gedachten kan veranderen. Mensen zeggen zo vaak “het lukt je niet” en niet iedereen heeft iemand achter zich staan. Mijn moeder heeft altijd achter mij gestaan en mijn vrienden en andere familie, maar ik heb ook heel wat mensen zien komen en heel wat mensen zien gaan. Vaak heb ik mensen horen zeggen: “Dit moet je niet doen, houd het gewoon bij kickboksen”, “Het gaat je niet lukken” en niemand had verwacht dat ik voor die titel zou vechten, maar dat is mij wel gelukt.. Ik wil gewoon mensen hun gedachten kunnen veranderen, zorgen dat zij hun droom achterna gaan en denken “ik kan dit”.

19. Over dromen gesproken, je favoriete quote is “Die with memories, not dreams”, hoeveel dromen heb je nog in MMA mocht je deze titel winnen?
“Ik denk geen één!”

20. Dus je missie is dan voltooid?
“Ja op dat moment is mijn missie voltooid, dus zal ik nieuwe dromen moeten maken!
Ik wil nog heel graag kindjes, dat is nog wel een droom. Maarja, “i live my life to the fullest, beyond that even “. Ik heb dingen meegemaakt die ik in mijn stoutste dromen nooit heb kunnen dromen.”

De Randamie lijkt klaar te zijn voor dit titelgevecht en op 11 februari zien wij de ontknoping van UFC 208: Holm vs de Randamie op FOX Sports. Gaat zij de titel mee naar huis nemen?

Bekijk hier de line-up voor UFC 208:

Main card
– Holly Holm vs. Germaine de Randamie
– Anderson Silva vs. Derek Brunson
– Ronaldo Souza vs. Tim Boetsch
– Glover Teixeira vs. Jared Cannonier
– Dustin Poirier vs. Jim Miller

Prelims
– Randy Brown vs. George Sullivan
– Wilson Reis vs. Ulka Sasaki
– Nik Lentz vs. Islam Makhachev
– Ian McCall vs. Jarred Brooks


Early Prelims
– Luis Henrique vs. Marcin Tybura
– Ryan LaFlare vs. Roan Carneiro
– Phillipe Nover vs. Rick Glenn

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 214

UFC 214: Cormier vs Jones 2 | Uitzendtijden, zenders en line-up

Zie hier de uitzendtijden, zenders en line-up van #UFC214: Cormier vs Jones 2

Cody Garbrandt krijgt wat hij vraagt. Een Titelshot tegen Dominic Cruz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De laatste dagen waren er ...

CM Punk: “Het is vreselijk. Ik ben meer dan 13 kilo te zwaar.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op gewicht komen is voor ...

UFC 205: Fighting For History – Woodley vs Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In Fighting For History worden ...