Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De UFC sloot een succesvol jaar af met de terugkeer van Ronda ‘Rowdy’ Rousey. Hiermee wist de organisatie 1,1 miljoen PPV te verkopen, en beland UFC 207 op een vierde plaats in 2016. Over het hele jaar werden er meer dan 5 miljoen PPV verkocht. Dit is niet alleen een record voor de UFC, maar ook in de geschiedenis van de sport PPV.

2016 was een zeer goed jaar voor MMA en de UFC. De organisatie werd voor 4.2 miljard verkocht aan WMG-IMG en wist met haar laatste evenement van 2016 ook de miljoen PPV grens te passeren. De lijst wordt gedomineerd door de altijd spraakzame Ier Conor ‘The Notorious’ McGregor.

Top 5 PPV cijfers van de UFC in 2016

–  UFC 202: Diaz vs. McGregor 2     | 1.500.000 verkochte PPV
–  UFC 196: McGregor vs. Diaz        | 1.317.000 verkochte PPV
–  UFC 205: Alvarez vs. McGregor   | 1.300.000 verkochte PPV
–  UFC 207: Nunes vs. Rousey          | 1.100.000 verkochte PPV
–  UFC 200: Tate vs. Nunes               | 1.009.000 verkochte PPV


Sportjournalist Dave Meltzer geeft aan dat het niet alleen de meest verkochte PPV van de organisatie in een jaar is, maar ook van de geschiedenis van sport PPV evenementen. Het vorige record stond op iets meer dan 3 miljoen verkochte PPV, en werd via het boksen behaald. Dit deden ze in 1996 en nogmaals in 2011. WMG-IMG heeft het eerste jaar dus succesvol kunnen afsluiten.

Het is nog maar de vraag of 2017 kan tippen aan 2016. Alle grote sterren zijn op dit moment niet in beeld om binnenkort de octagon in te stappen. McGregor wil wachten tot zijn eerste kind is geboren, Jon Jones is geschorst tot juli en het is nog maar de vraag of Ronda Rousey terugkeert in de octagon. De UFC heeft er dus baat bij om nieuwe sterren op te bouwen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Rafael Dos Anjos wil grote vis op 170: Robbie Lawler of Nick Diaz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Rafael Dos Anjos maakte onlangs de ...

UFC 204: Inside The Octagon – Michael Bisping vs Dan Henderson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie weigert tegen Cyborg te vechten

Germaine de Randamie wil vanwege de dopingperikelen in het verleden van Cris Cyborg absoluut ...

Preview: Alles wat je moet weten over UFC Fight Night: Silva vs. Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Powered by: Nagenoeg twee jaar ...